Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Изпити, избори, ваксини и илюзии "Точно днес"

| обновено на 17.05.21 в 17:00

Приоритет в кампанията за ваксиниране срещу Ковид -19 стават хората на 60 години. Служебният здравен министър  д-р Стойчо Кацаров определи в четири дни от седмицата те са с предимство във ваксинационните центрове и при личните лекари. Дали този подход ще гарантира по - бързо темпо и повече ред - питаме за това доц. д-р Любомир Киров - председетел на Сдружението на общопрактикуващите лекари.

Държавните зрелостни изпити - изпитание за учениците, изпитание за системата, за втори път в ситуация на пандемия и след учебна година ту присъствено, ту неприсъствено. Как ще се справят всички в този тест -  въпросите задаваме на началника на РУО Пловдив Иванка Киркова.

Поправителният политически вот на 11 юли  - и за него говорим в програмата с политолога и експерт по изборни системи Даниел Стефанов.

За храната и хранителната индустрия в ЕС след Ковид пандемията разказва Антоанета Петричанска в репортаж по проекта "Рестартирай Европа".

Отиваме и на изложбата на младите автори в Галерия "2019" и с любопитство към картините и мотото  "Силата на илюзията".

Реалността с ентусиазъм представяме с Валентина Василева- директор на РИМ "Стою Шишков" в Смолян. Там посрещат Международния ден на музеите с вход свободен и с нови изложби.

Втори епизод от разговора на Никола Николов с младия автор Мартин Касабов слушаме в "Добро утро, ден!"


Още от категорията

"Точно днес" към лятото и вота

С темпото на хладни утрини, дъжд и вятър приближаваме лято 2021, на 21 юни. Подготовката за отпуски и почивките на децата върви паралелно с говоренето и действията за извънредния вот на 11 юли.  Новата Национална програма „Отново заедно“ беше приета от Министерския съвет. Тя ще бъде финансирана с 15 млн. лв. от държавния бюджет, предвидени за подкрепа на..

публикувано на 16.06.21 в 15:17
Пловдив,

"Ден след ден" нагласи преди вота, протести и изпити

На 16 юни в следобедното предаване на радио Пловдив "Ден след ден"  ще тръгнем от настроенията на хората за парламентарните избори през юли. Почти седмица след началото на предизборната кампания как се очертава 46 НС като състав – ще коментира след последното социологическо проучване на Медиана социологът Кольо Колев.  А какви са политическите..

публикувано на 16.06.21 в 14:17

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 16.06.21 в 14:00

"Вход свободен" - Финансовата независимост и жените

Живеем във време на еманципация, на извоювани от мнозина права, във времена на полово равенство и поделяне на отговорности. В някои светове, в някои общества, това е истина и тя се прилага на практика. В други, жената все още е зависеща и подвластна на мъжа. Между единия и другия свят, между борбите за права и признание, като че ли отдавна не е..

обновено на 16.06.21 в 09:31

„Точно днес“ на изпити, протести и изложби

В сряда сутрин  по горещите точки и събития, които ще следим в и развитие през деня. -Как започва Национално външно оценяване по БЕЛ. За първи път в системата на българското образование ще се проведат изпити и в 10 клас. Седмокласниците пък влизат в битката за гимназиите – над 5800 са те в Пловдив и областта. Антония Попова ще улови..

публикувано на 15.06.21 в 16:27