Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кино и щастие във „Вход свободен“

| обновено на 18.05.21 в 09:31

Днес говорим за презентацията и прожекцията на филма "Улей №3". Събитието е в сряда, от 18.30 часа, в Етнографски музей – Пловдив, с вход свободен. Разговаряме със създателя на филма Мирослав Трифонов, от Алпийски клуб Пловдив.

Албена Паралингова ни дава интересни примери за търсенето, себепознанието и щастието на човека.

Част от програмата ни днес е и рубриката „На кино“, както и следразсъдъчните коментари на Жоро Пеев.

Защото всеки, който иска получава, а който търси намира!

Започваме, след новините в 12. 


Още от категорията

"Точно днес" по посоките на август

Август е. Работата на народните избраници продължава, партиите неуморно преговарят за нов кабинет. Съгласие и дози недоверие съпътстват новите имена за министри в кабинета на ИТН. Какво остава да се договори, кои са точките за подкрепа на политики, говорим с политолога Любомир Стефанов. Анализаторът от Центъра за изследване на декомрацията Тихомир..

публикувано на 04.08.21 в 15:13

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любимите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 04.08.21 в 13:48

"Вход Свободен" – поглед към далечния изток

В разгара на работната седмица, предприемаме едно пътешествие до далечния Изток. Ще надникнем в културата, към която останалия свят проявява нестихващ интерес от векове! Старо, колкото и ведическата култура, махенди  е ритуалното изписване на ръцете с кръгове и мандали, символизиращи слънцето Суря-Нараяна. Срещаме ви с  Mаноела Игнатова -..

публикувано на 04.08.21 в 09:55

Сряда сутрин "Точно днес"

Събуждаме деня на 4 август  с програма "Точно днес" и с различни теми и събеседници. Реди ли се политическият пъзел или се търсят все още парченца от него. Ще има ли правителство и каква подкрепа ще получи в пленарна зала. Горещите въпроси коментираме с политолога Татяна Буруджиева и с режисьора и политик  Евгений Михайлов. Със земеделския..

обновено на 03.08.21 в 17:05

Лято с вкус на диня във „Вход свободен“

Динята е един от най-предпочитаните плодове на лятото, и по този повод мисля заслужено да я номинираме за „Главен герой на сезона“! И абсолютна истина е, че почти никога не отказваме, когато ни почерпят с парче сладка, сочна и вкусна диня. Е, правим го и днес – черпим ви! В Международния ден на динята и в предаването „Вход свободен“..

обновено на 03.08.21 в 10:12