Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести, анонси за рокади и песен на колелетата в "Ден след ден"

| обновено на 19.05.21 в 14:33

На 19 май в следобедното ни предаване "Ден след ден" очаквайте:

При спецакция под ръководството на Окръжна прокуратура Пловдив арестуваха директора на 3-то Районно полицейско управление в града и още 7 полицаи. Операцията доведе под тепетата служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и директора на Дирекция „Вътрешна сигурност“ ст. комисар Стефчо Банков. Всичко за подозренията, свързани с тежки криминални престъпления, очакваме да разкаже Никола Николов, а от Димитър Владимирoв – подробности от изявленията на полицията.

Грешките в електронните сертификати за анти-ковид вакиснирането – колко са и ще могат ли да се отстранят до 21 май, какъвто е срокът, според служебния здравен министър – по темата ще чуете директора на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова.

Пандемия или не, нищо не може да спре живота, който за дванайсетокласниците има един основен акцент през месец май – матурите. Как се проведе първата от тях – по български език и литература – ще чуем в репортерския разказ на Живка Танчева.

Кой ще стопанисва Голямата епископска базилика в Пловдив, след като ОбС реши това да е общинският институт Старинен Пловдив, а служебният министър на културата проф. Велислав Минеков изпрати писмо до местната власт с призив 20-те щатни бройки да се прехвърлят на Археологическия музей? По темата ще говори председателят на ОбС Пловдив Александър Държиков.

На финала - как ще се открият довечера и какво ще включат в тазгодишната си програма емблематичните за Стария Пловдив „Дни на музиката в Балабановата къща“  ще ни разкаже Стоян Терзиев.

Слушайте ни от новините в 15:00 до новините в 17:00 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30