Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 22.05.21 в 16:58

Красотата на май е вдъхновяваща сила за всеки от нас! Новото начало на живота, което избухва пред очите ни всеки ден, ни зарежда позитивно така, че неусетно ставаме по-креативни, по – сензитивни, а надеждата се завръща в съзнанието ни, както пътника се завръща у дома, сред познатия уют.

Навярно точно тази красота и надежда, карат много творци да изберат именно май, за да споделят със света своите най-съкровени мисли, послания и мечти, които вплитат в творчеството си!

 „Усещане“ е името на предстоящата изложба на Красимир Митев, която ще бъде представена пред пловдивската публика.

Отношенията между хората и природата най-силно повлияват творчеството на врачанския художник, който дълги години живее и работи в Испания. „В пъстри цветове и изчистени тонове, топли като Испания и Пловдив са картините ми!“ – казва Красимир Митев, в поканата си към слушателите на Радио Пловдив.

Детски фестивал -  „Фестивал на знанието и движението“ ще се случи на 29 и 30 май. Как да прилагаме знанията в истинския живот, как да опазим природата, когато общуваме с нея и как да бъдем здравословно активни, ще учат децата не само организаторите от НБ „Иван Вазов“, но и всички участници във фестивала, чиито щандове ще бъдат разположение около библииотеката. 

Започваме след новините в 7.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" - темите в разгара на лятото

Посрещаме последното утро на юли с темите на деня. Те предвещават пожароопасно време и в политиката, и в горските масиви. Следим ситуацията с пожарите в региона. Огнена стихия лумна в смесена гора в местността „40-те извора“ и в широколистна гора в района на Баня във вторник. На политическата сцена – поредните парламентарни избори..

публикувано на 30.07.24 в 16:41

Игри и забавления във "Вход свободен"

Една тема с продължение ви предлагаме днес - за отношенията и тяхната сложност ще говорим отново в "Уроци по щастие". Дали се замисляме понякога върху твърдението, че жените и мъжете са заедно, за да решават проблемите, които не биха имали ако са сами? Все пак, не вярваме докрай в това твърдение! Модерният свят, модерните връзки и раздели, разглеждаме под..

публикувано на 30.07.24 в 09:30

В предаването "Точно днес" на 30 юли

За парите на Пловдив и за парите, които пловдивчани плащат като такси и услуги ще говорим със зам.- кмета по финанси Женя Петкова . В четврътък ОбС ще гледа промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги. А промените в голямата си част са нагоре. Станислав Балабанов от ИТН ще попитаме за шанса партията за реализира получения трети..

публикувано на 29.07.24 в 17:00

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 29.07.24 в 16:06

Съчетаваме красивото с полезното във "Вход свободен"

С позитивно настроение ще прекараме заедно обедното време! Избираме любовта за новото начало, напук на понеделника, който се опитва да ни отнеме радостта! Но и отговорно поглеждаме към отношенията - за кратките връзки, лесния секс и бързите раздели или иначе казано - за сложността на съвременната любов, разговаряме със семеен терапевт Петя..

публикувано на 29.07.24 в 09:30