Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Политически нюанси „Точно днес“

| обновено на 26.05.21 в 16:56

Подготовката за предизборната кампания за предстоящия на 11 юли извънреден парламентарен вот започна. За нея ще говорим и в утрото на 27 май, ето какво ще чуете във времето от 6 до 9.30 часа:

Отива ли обединена столетницата на изборите? Наш събеседник ще бъде Манол Генов, водач на листата на БСП в Пловдив област и член на Изпълнителното бюро на партията.

Обновление в ГЕРБ. Ще се отрази ли то и на кандидат-депутатските листи в Пловдив и областта? По темата ще говорим с Иван Тотев, член на Изпълнителната комисия на партията и лидер в града.

Как политиката рефлектира върху решенията в здравеопазването и каква трябва да бъде посоката на развитие? Председателят на Български лекарски съюз доктор Иван Маджаров с коментар по темата.

Скандалът с подслушванията. Кой обслужва той и логична ли е предложената смяна на шефа на ДАНС? Отговорите ще търсим от адвокат Владимир Дончев, бивш председател на парламентарната  комисия по вътрешна сигурност.

Ще ви заведем и на изложба. Художникът Христо Бозуков подрежда платната си в галерия „Виа Артис“. Какви емоции влага в картините си той? Това ще научим от интервюто на Веселина Пеева с него в зона „Култура“ на Радио Пловдив.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. В рубриката ни тази седмица гостува Васил Василев-Зуека.


Още от категорията

На оборотите на август - "Точно днес"

Когато градусите нажежават до крайност териториите на лятото, а август, едва встъпил във власт, успя да разтопи част от надеждите ни за отпускарско спокойствие и политическа свежест, отрезвяваме бързо от заблудата, че за дефицитите на средата ни са виновни единствено  атмосферните  влияния. Избираме посоките за диалог със събеседниците ни в..

публикувано на 01.08.21 в 14:42

Пътуваме към себе си и търсим отговорите в „Клуб Неделя“

В горещия първи август, ви каним да споделите следобеда си с нас! Неделя е подходяща и за отмора, и за бягство от глъчката на големия град, защото е хубаво понякога да предприемаме кратки пътешествия към вътрешния си свят. За тази цел, сме ви осигурили и „Пътеводител към себе си“, с помощта на който ще се постараем да ви отведем една..

публикувано на 01.08.21 в 13:31

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първи български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден е..

обновено на 01.08.21 в 10:47

Лятно утро с „Шейкър“

"Лятото е като уикенда, красиво и бързо преминава. Петък е юни, събота – юли, август е неделя“ Казано направо, днес в предаването очаквайте астробюлетина за август. Стефи Недевска е насреща. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за мистичното име на човека. Ще си кажем повече и за името, с което най-често ни..

обновено на 31.07.21 в 17:31

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година. Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е..

обновено на 30.07.21 в 14:26