Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пловдив джаз фест" за първи път с вечер през лятото

| обновено на 27.05.21 в 17:20
Мирослава Кацарова
Снимка: Диляна Флорентин

"Пловдив джаз фест" за първи път ще има свое лятно присъствие. Това съобщи пред Радио Пловдив Мирослава Кaцарова, основател на емблематичния музикален форум под тепетата. „Хората са зажаднели за срещи наживо с музиката и ние подготвяме една вечер през юли“ – допълни певицата. Скоро ще бъдат оповестени повече подробности за участието на музикантите и сцената.

След принудителното и императивно затваряне заради коронавируса на местата, където свободните артисти можеха да представят музиката си, вече има оживление, коментира още Мирослава Кацарова. Тя посочи, че след кризата, която всеки един музикант е изживял или продължава да изживява, ставаме свидетели на истински бум на нови песни, албуми, клипове. Именно в този момент медиите трябва да подадат ръка на музикантите, за да стигне до по-широка публика творчеството им, добави Кацарова.

Редовната програма на "Пловдив джаз фест" тази година ще е през есента, но с месец по-рано от обичайното представяне през ноември. От 28 до 30 октомври фестивалът ще зарадва любителите на джаза с новото си издание. Миналата година заради противоепидемичните мерки то се проведе при 30% публика.     ​

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Тази събота "Срещите" питат какво е шамбала

В това августовско утро "Срещите" питат: Какво е ШАМБАЛА и защо пътешественици, изследователи, езотерици не са я открили...  И вярно ли е, че Шамбала е за земята, но не е на земята...  и че енергията на Шамбала е диструктивна за всички онези сърца и умове, които носят омраза?  Гост на СРЕЩИТЕ - издателят Валентин Марков. Слушайте...

обновено на 03.08.24 в 16:43

Тридневният "Балет без граници" започва на Античния театър

Едно от най-престижните събития в областта на балетното изкуство в България през този сезон Международният фестивал "Балет без граници" стартира днес на сцената на Античния театър. Той ще се проведе в рамките на три поредни вечери.  Магията на музиката, професионализмът на участниците, впечатляващата сценография и изяществото на балетните..

обновено на 03.08.24 в 11:40

Хор от диригенти изпя български фолклорен бисер

В град Хамар, наричан северната "Венеция" на Норвегия, се случи нещо изключително: младият пловдивски диригент Илиян Тиганев създаде хор от млади диригенти от цял свят и с тях изпълни българска фолклорна песен, която буквално запали сърцата на всички присъстващи. Илиян Тиганев, който е диригент на Пловдивския хор "Ангел Букорещлиев", е в Хамар за..

публикувано на 02.08.24 в 16:15

Гела е домакин на Гайдарското надсвирване за 21-ви път

Село Гела от днес до неделя за 21-ви път е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник, който ще събере..

публикувано на 02.08.24 в 09:09

Зам.- кметът Панов и участници в МФФ си размениха подаръци

Сувенири, грузинска ракия, пластики и шапки от фолклорни носии бяха част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на зам.-кметът Пламен Панов. Това се случи на традиционната среща между Панов и артистите от всички трупи часове преди кулминацията, която е спектакълът на грузинския държавен ансамбъл..

публикувано на 01.08.24 в 14:00