Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В очакване на хубавото време "Точно днес"

И юнският вятър не успя да отвее политическите облаци, надвиснали над държавата. Независимо от това, че вече сме почти на ръба на отминаващата пандемична криза, жертвите на неустойчивото време, продължават да се множат, внезапно останали без заслона на  политическите си  чадъри.

Институциите водят окопна война с предизвестен резултат до оставащото време на предсрочните парламентарни избори след 40 дни, а след това - народът е казал...“ще видим“.  Почти реторичен остава въпросът ще има ли „чиста“ от подозрения за злоупотреби с властта обществено значима за народа ни територия и съществуват ли лостове за имплантиране на повече прагматизъм в политическото поведение на държавните мъже. По темата ще разговаряме с политолога Ружа Смилова – преподавател в СУ „Климент Охридски“.

С какви амбиции се подготвят  ДПС за парламентарния вот на 11 юли и на какво ще разчитат в контакта си с избирателите за добавяне на принадена стойност към изборния резултат. Събеседник – депутатът от ДПС Танер Али.  

Опазването и облагородяването на градската среда чрез успешно партньорство между граждани, институции и бизнес е фокус на кръглата маса на тема „Споделена отговорност за устойчиви градове – добри практики, предизвикателства и визия“. Дискусията се провежда по инициатива на Сдружение „БГ Бъди активен“. Модератор на форума с участието на Изпълнителната агенция по околна среда, Българска асоциация по рециглиране, НСОРБ, РИОСВ и кметове на населени места от цялата страна е Дарина Иванова – председател на Сдружение „Приятели на морето“ – Варна.

Проблемът с гаражните неуредици в Пловдив се разраства, въпреки усилията на Общината да създаде повече паркопространства в града. Проверка по сигнал на граждани изпрати Никола Николов на бул. „Никола Вапцаров“

В минутите за култура в разговор с галеристката Олга Петрова ще ви поканим на изложбата на двама турски художници в галерия „Аспект“. Хикмет Четинкая и Шукран Истанбуллу представятпоследните си творбии с демонстрация  на живо на използваните от тях живописни техники.

А в рубриката  „Добро утро, Ден“  е поредната ни среща с доц. Елена Кантаревахудожник – реставратор и зам.директор на ОИ „Старинен Пловдив“. С нея разговаря Елена Крушкова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Игри и забавления във "Вход свободен"

Една тема с продължение ви предлагаме днес - за отношенията и тяхната сложност ще говорим отново в "Уроци по щастие". Дали се замисляме понякога върху твърдението, че жените и мъжете са заедно, за да решават проблемите, които не биха имали ако са сами? Все пак, не вярваме докрай в това твърдение! Модерният свят, модерните връзки и раздели, разглеждаме под..

публикувано на 30.07.24 в 09:30

В предаването "Точно днес" на 30 юли

За парите на Пловдив и за парите, които пловдивчани плащат като такси и услуги ще говорим със зам.- кмета по финанси Женя Петкова . В четврътък ОбС ще гледа промените в Наредбата за местните такси и цени на услуги. А промените в голямата си част са нагоре. Станислав Балабанов от ИТН ще попитаме за шанса партията за реализира получения трети..

публикувано на 29.07.24 в 17:00

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 29.07.24 в 16:06

Съчетаваме красивото с полезното във "Вход свободен"

С позитивно настроение ще прекараме заедно обедното време! Избираме любовта за новото начало, напук на понеделника, който се опитва да ни отнеме радостта! Но и отговорно поглеждаме към отношенията - за кратките връзки, лесния секс и бързите раздели или иначе казано - за сложността на съвременната любов, разговаряме със семеен терапевт Петя..

публикувано на 29.07.24 в 09:30

"Точно днес“ – с важните пловдивски теми на седмицата

Много са темите, които стоят на дневен ред пред Пловдив и засягат сериозно неговите жители. Има обаче и такива, които правят живота в града цветен и различен. За тях ще говорим в първото утро на седмицата, ето какво ще чуете във времето до 9.30 часа: Ще свършат ли скоро мъките на пловдивчани, свързани с градския транспорт? Точно седмица имат..

обновено на 28.07.24 в 18:01