Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политика и добротворчество - теми в "Ден след ден"

Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

В петък стартира предизборната кампания за извънредния парламентарен вот, но без някои знакови лица в листите. Каква кампания да очакваме, машините ще затруднят ли избирателите и ще бъдем ли свидетели на „удари под кръста“, коментираме с политолога доц. Даниел Смилов.

Изненадващо, скулпторът и галерист Георги Иванов, по-известен като Жорж Трак, е кандидат за депутат от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Той е на 4-то място в листата за Пловдив-град. Защо влиза в голямата политика и в каква област смята, че ще бъде полезен, ще питаме известния пловдивски творец Георги Иванов.

Ще говорим и с дипломата и експерта по международна сигурност Димитър Гърдев, който е на 2-ро място в кандидатдепутатската листа на партия "Има такъв народ" за Пловдив - град. Той закратко бе народен представител в 45-то Народно събрание от партията на Слави Трифонов, но от Бургас. 

Общинските съветници на Калояново ще направят нов опит да изберат временно изпълняващ длъжността кмет на общината, след като преди седмица не успяха да излъчат градоначалник. По този повод днес областният управител Ангел Стоев се срещна с председателя на ОбС, двамата зам.-кметове и секретаря на общината. Как протече срещата и какви са шансовете довечера да има нов кмет на общината – чуйте от председателя на Общинския съвет д-р Младен Петров.

Според европейско изследване голям процент от българите са подведени да купят подправени продукти, особено лекарства по време на пандемията. Цялата нерегламентирана дейност в рамките на ЕС надхвърля 120 милиарда евро. Данните изнесоха от Сдружението за правна помощ на потребителите, а повече информация ще научим от Антония Попова.

От днес стартира кампанията „Пловдив – град на доброто“. За инициативата ще ни разкаже Веселина Пеева.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Спортни и спорни състезания "Точно днес"

Олимпиада 2024 е знакът, с който денят 26 юли ще се запише за историята. Париж събира световния спортен и политически елит, припомнят се послания, изчисляват се шансове за победи и за рекорди, припомнят се символи отпреди векове и се четат днес. Ще ги припомним и сравним със съвремието и в един от сутрешните ни разговори -  с доц.   д-р  Боряна Ангелова-..

публикувано на 25.07.24 в 16:49

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 25.07.24 в 15:39

"Вход свободен" - забавления и позитивен спор

Лятото е време за забавления на открито, за срещи с приятели! Въпреки горещините, в Пловдив се радваме на възможности за случване на най - различни забавления сред природата! Да, в нашия град все още можем да се откъснем от стреса на ежедневието, попадайки в истинска природна среда, без да напускаме очертанията на града. Това може да се случи като посетим..

публикувано на 25.07.24 в 09:30

"Точно днес" с темите на 25 юли

Започваме утрото на 25 юли с темите на деня. В програма „Точно днес“ се потапяме в недотам дълбоките води на язовир „Пясъчник“, който пресъхва. За проблема, рисковете, които крие и какво е състоянието на останалите водоеми в района говорим с Васил Узунов, директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.  И от там се пренасяме към..

публикувано на 24.07.24 в 16:51

Сезони, цели и танци с „Вход свободен“

Заедно сме до 15 часа. Ще си говорим за танци в рубриката „За и против“. За рода и сезоните, разказва Аида Марковска, накратко.  За самоанализа, по отношение постигането на целите, ще ни обясни Милена Милева, учител по йога. Днешният 24 юли е Ден на радостта – радостта от простите неща. Той се отбелязва официално от 1981 година. Честит..

обновено на 24.07.24 в 09:41