Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Търсене "Ден след ден"

Продължава издирването на пилота Валентин Терзиев от 3 -та авиационна база Граф Игнатиево. Самолетът му Миг 29  изчезна снощи от радарите по време на учение край Шабла. Последна информация се очаква от брифинга на служебния премиер Стефан Янев и ръководството на военното министерство и ВВС.

Става дума за изпълнение на сложна задача. Така бившият пилот генерал Спас Спасов описва управлението на изтребител през нощта над морска повърхност, съчетано с обстрелване на цели.

За изборните нагласи малко повече от месец преди предсрочните парламентарни избори ще стане дума в разговора ни с Геновева Петрова от "Алфа Рисърч". Проучването на агенцията показва 2 процента преднина на ГЕРБ пред "Има такъв народ". На трета и четвърта позиция, според проучването, са БСП и "Демократична България".

Пловдивските общински съветници отказаха отпускането на допълнителни пари на районните кметства за улични ремонти и благоустройство. Заместник-кметът с ресор Финанси Величко Родопски подкрепи тази пестеливост с аргумента, че са събрани едва 30 на сто от неданъчните приходи.

Организаторите на фестивала„Пловдив чете“, който ще се състои следващата седмица, обещават интересни прояви, а участващите 59 издателства- разнообразие от книги.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с Керана... без космонавтите

Керана е от Космоса, това личи по движението, гласа, погледа и най-вече харизмата.  Тя е вокалист на пловдивската група “Керана и Космонавтите” , като връхлитането им на сцената може да се определи освен, като феномен, а и като приятно освежаване.  Песни, като “Цех за сънища”, “Отлагам” и “Слаба силност” могат да бъдат чути от всевъзможни кътчета..

обновено на 23.07.21 в 17:59
Мартин Касабов във второ студио на Радио Пловдив

"Добро утро, ден!" с писателя и рецензент Мартин Касабов

Тази седмица в  "Добро утро, ден!" гостува писателят и критик и пазител на книгите Мартин Касабов. Пловдивчанинът, който преди година и половина, в рамките на стария свят, изкара на показ първият си сборник с разкази “Когато великани ходеха по земята” ще ни разкаже за еждневната борба между човека и живота. За най-важните аспекти при пиенето и..

обновено на 23.07.21 в 17:57

"Добро утро, Ден" с проф. Александър Илиев

Театралният режисьор, пантомимист и  културен антрополог проф.  Александър Илиев  е първият гост в рубриката „Добро утро, Ден“ през 2021 г.  В неговата професионална биография  са вписани  над 160 авторски постановки, той е консултант и актьор в над 40 игрални и документални филма в България, САЩ, Италия, Китай, Франция и много други страни...

обновено на 23.07.21 в 15:58

Градски съкровища и джаз музика във „Вход свободен”

Лежерно, лятно и с аромат на море, вдигаме ефирната завеса на петъчния „Вход свободен”. За онези от вас, за които все още плажовете и почивката са мираж, имаме точното решение – Лятна вечер с музика на живо и с привкус на море. Дестинацията е Старият град на Пловдив, а подробностите от организатора Виолета Кузмова в рубриката ни „В аванс”...

обновено на 23.07.21 в 10:21

"Точно днес" - с олимпийски дух , здраве и театър под звездите

Светът от днес е Олимпиада. Веднъж отложена, миналата година, най-голямата спортна надпревара в света се провежда в безпрецедентна  ситуация на пандемия и при изключително строги противоепидемични мерки срещу Ковид-19.  За емоцията да си част от подобен спортен форум, за олимпийския дух и победите ще ни разкаже Николай Бухалов, най-успешният..

публикувано на 22.07.21 в 15:20