Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Шарен свят „Точно днес“

Снимка: Иво Чолаков

Избори и противоепидемични мерки ще във фокуса в утрото на 11 юни. Всичко това ще гарнираме с качествена музика и с покана да се включите в два интересни фестивала. Ето какво ще чуете от 6 до 9.30 часа:

Отпада изискването за носенето на маски при определени условия. Има ли рискове? Заместник-председателят на Лекарския съюз в Пловдив и общопрактикуващ лекар доктор Георги Цигаровски ще бъде наш събеседник по темата.

Машинен вот – мисия не/възможна? Точно един месец преди извънредните парламентарни избори по темата ще говорим със Стоил Стоилов, експерт по изборно законодателство.

В рубриката „Рестартирай Европа“ ще чуете репортаж на Димитър Владимиров за пандемичния пробив в защитата на интелектуалната собственост.

Ще ви заведем и на два музикална фестивала, които ще се проведат в Пловдив.

Веселина Пеева ще срещне с Керана, която ще вземе участие в първия летен фестивал за 2021 година MUSIC DAZE, който събира много известни изпълнители на сцена на Бунарджика.

Никола Николов пък ще ни срещне с младите музиканти, които подготвят своя фестивал S'cool Rock Fest. Той ще събере ученически групи в събота и неделя в парк „Лаута“.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. Гост тази седмица е професор Тони Шекерджиева-Новак.


Още от категорията

Възможни или невъзможни реформи „Точно днес?

Поредни заявки за сериозни промени във важни обществени сфери прави служебното правителство, което има хоризонт още месец. Във второто утро на седмицата ние питаме – адекватни и логични ли са те? Отговорите очаквайте във времето от 6 до 9.30 ч., когато ще чуете: Социологът Първан Симеонов с коментар за едномесечните действия на..

публикувано на 14.06.21 в 15:50

Книги, срещи, коментари "Ден след ден"

Как аварийно ще бъдат спасени осем детски градини в Пловдив, които се нуждаят от неотложни ремонти? Огледът на място в една от тях и плановете за реакции на кмета и екипа му обобщава в репортажа си Иванка Петкова . Пак спасяване, но на защитения вид мечки в Родопите, е повод за спешна среща на контролни институции в Смолян. Ще се засилят ли..

публикувано на 14.06.21 в 14:54

Доц. Красимира Кръстанова в "Добро утро, ден!"

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

публикувано на 14.06.21 в 14:50

"Пловдив чете" във "Вход свободен"

Днес е световен ден на кръводаряването, а в нашия град започва празникът на литературата "Пловдив чете". Има нещо символно в съвпадението на двете дати. Четенето на книги, метафорично казано, е кръвопотокът, който носи светлината на знанието и е най- важното  оръжие на всеобщото просвещение. В днешното издание на  "Вход свободен" ще се посветим на този..

публикувано на 14.06.21 в 09:11

"Точно днес" в началото на новата седмица

От 6.00 до 9.30  - ето темите и гостите ни в понеделник - Ваксинирането - доброволно, но с известно побутване с новите правила за сваляне на маските и още - мисия (не)възможна ли е имунизациятав Столипиново - говорим с един от неформалните лидери в квартала - Еньо Петров и с д-р Милена Панайотова - началник на отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ..

публикувано на 13.06.21 в 17:35