Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книги, срещи, коментари "Ден след ден"

Как аварийно ще бъдат спасени осем детски градини в Пловдив, които се нуждаят от неотложни ремонти? Огледът на място в една от тях и плановете за реакции на кмета и екипа му обобщава в репортажа си Иванка Петкова.

Пак спасяване, но на защитения вид мечки в Родопите, е повод за спешна среща на контролни институции в Смолян. Ще се засилят ли мерките срещу бракониерството и как на практика ще стане това – кореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова следи срещата, станала наложителна заради спасяването на три мечета в рамките на броени дни в областта.

Веселина Пеева ще разкаже има ли резултати и какви от срещата на кмета на Карлово с граждани, протестиращи срещу ремонта на централния площад в града.

И още:

Предложението да отпаднат лимитите за болниците и да се промени моделът на здравната система, които предлага министър Стойчо Кацаров, ще коментираме с председателя на Български пациентски форум Иван Димитров. Един разговор на фона на натрупаните дългове на болниците, съмненията за фалшиви хоспитализации и незаконни трансплантации.

За традиционната инициатива „Лято с музея“ в Пазарджик и за новостите в тазгодишното, седмо издание на инициативата е репортажът на Невена Петрова.

Темата

За 19-а поредна година „Пловдив чете“. За литературния фестивал, който ще продължи цяла седмица, ще ни разкаже Стоян Терзиев. Той ще ни отведе на „Алеята на книгата“ на площад „Централен“.

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 и е до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С летни емоции "Точно днес" на 7 август

Лято е. Време за пътуване, почивка и споделени минути с ефира ни. Радиото е най-добрият вариант в сряда сутрин да сте добре информирани и с добро настроение. Ето и темите и събеседниците в програма "Точно днес" до 9.30 часа - Защо се стигна до хаоса с годишните технически прегледи на автомобилите и може ли готвената  промяна в правилата да успокои..

обновено на 06.08.24 в 16:11

В ритъм с „Вход свободен“

Вторник е и говорим за събора на приятелите на теснолинейката „С хорá и песни край релсите тесни”, на 10 август. Кристиян Ваклинов ни гостува. Мартин Иванов, човекът положил основите на барабанната/ритъм терапия и фасилитиране в България, ще ни припомни за системата, която синхронизира ума и сърцето.  Кино рубриката, също, е част от..

публикувано на 06.08.24 в 09:30

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 05.08.24 в 16:19

"Вход свободен"- август, императорът на лятото

Август е всесилният император на лятото. Пръска слънце и жега в изобилие и излишък, прохлада- само по благоволение и то нощем. Спорадично изпада в огнен гняв с гръмотевични бури по августейшия си каприз. По негова височайша милост си е присвоил титлата на щедър повелител на отпуските и е наложил диктатура на почивките и воаяжите в чужбинско.  Ние ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:10