Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всичко тече, всичко се променя "Ден след ден"

Снимка: pixabay

Лични данни на хиляди пловдивчани, които са членове на секционните избирателни комисии за вота на 11 юли, изтекоха в интернет. Течът на данни е станал след заседанието на РИК 16 снощи. По темата работи Екатерина Костова.

Областният управител Ангел Стоев е констатирал редица нарушения по Закона за обществените поръчки при обявената поръчка за изграждането на нов водопровод в село Брестовица, където питейната вода е замърсена с манган. В какво се състоят нарушенията и какви мерки се предприемат, ще чуем от областния управител Ангел Стоев. Търсим отговора и на директора на ВиК – Пловдив Спартак Николов.

Петя Плачкова разказва за поредната ВиК авария, която наводни улица в пловдивския квартал "Гагарин".

И още един проблем, свързан с водата. Хидрогеолози от Пазарджик и страната организираха подписка, в която настояват да отпадне изискването за пълен химичен и радиологичен анализ дори за кладенци за непитейни нужди. Кореспондентът от Пазарджик Невена Петрова с репортаж по темата.

Летният туристически сезон се открива днес в Пампорово, а повече ще ни разкаже Радостина Чернокова.

Пловдив и Пазарджик са включени в района с благоприятни демографски показатели у нас. Това сочи изследване за регионалните демографски дисбаланси в страната, изготвено от доц. Георги Бърдаров от Софиийския университет и доц. д-р Надежда Илиева от БАН.  Димитър Владимиров обобщава данните от изследването.

Живка Танчева разказва за изпитите в 10-ти клас, които за първи път в българското образование ще се проведат тази седмица. А Веселина Пеева провери колко бъдещи първокласници ще останат без места в пловдивски училища наесен.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Професор Велин Станев в „Добро утро, ден!“

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица гостува професор Велин Станев – емблематичният водещ на култовото предаване „Велин рок блок“ по Радио Пловдив, който е и ръководител на катедра "Маркетинг и Международни икономически отношения“ във Факултета по икономически и социални науки към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“= Професор..

обновено на 26.04.24 в 16:56

Хляб и култура „Ден след ден“

Пазарът, производителят или регионът определят цените на продуктите у нас преди Великден? Що е то бутиков козунак с цена от 200 лв. за килограм? Подвеждащи ли са обещанията за изключително качество на невероятни цени? Ще се намери ли политическа сила, която предизборно или следизборно да качи цената на хляба с 30%, отменяйки нулевото ДДС върху..

публикувано на 26.04.24 в 15:00

"Вход свободен"- в очакване на празниците

Времето ни тормози с непрекъснати метаморфози, но това е повече от характерно за четвъртия месец от календара. Без промяна е само все по-настъпващото предчуствие за идващи празници и предвеликденско оживление. В тон с преобладаващото настроение  е и днешното издание на "Вход свободен"!  С бенд- лидера на фюжън формацията "Цинга манга фънк"- Кирил..

публикувано на 26.04.24 в 09:45

Уроци за бъдещето "Точно днес"

В опит да прозрем  и да изберем храна, управляващи и обществено поведение в петък сутрин поканахме за разговор: - социологът от "Алфа рисърч" Боряна Димитрова за движенията на политическите лидери, авторитетът на институциите и пазарът на идеи, доколкото ги има, преди старта на пореден изборен цикъл - професорът от УХТ Десислав Балев за деня на..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Хора и улици в "Ден след ден"

За хората и това, което те виждат, чуват и коментират не само по улиците, но и на път към работа или вкъщи ще говорим в следобедната програма на Радио Пловдив.  "Ден след ден" започва с погледа на социолога Мира Радева за това, което се случва сега на политическата сцена у нас преди изборите и онова, което може да ни отведе по нови пътища или да ни..

публикувано на 25.04.24 в 14:55