Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ден след ден" нагласи преди вота, протести и изпити

Пловдив, "Капана"
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На 16 юни в следобедното предаване на радио Пловдив "Ден след ден" ще тръгнем от настроенията на хората за парламентарните избори през юли.

Почти седмица след началото на предизборната кампания как се очертава 46 НС като състав – ще коментира след последното социологическо проучване на Медиана социологът Кольо Колев. А какви са политическите нагласи на пловдивчани пък ще чуем в анкетата на  Петя Плачкова.

Ефективно ли е оборудването за електронно таксуване в автобусите на пловдивския градски транспорт след три месечните му тестове и как ще купуваме билетите си наесен -  ще научим от Димитър Владимиров. Пред него кметът Здравко Димитров говори по темата за тегленето на общински заем и как това ще намали данъците на пловдивчани.

Проект за близо 2 млн.лв. за ремонт на Читалище „Васи Левски“ в Карлово разбуни духовете в града на Апостола. Защо искат да го стопиртат читалищни дейци и местни, докато общината защитава необходимостта от него - в ефир ще чуем гледните точки на председателя на читалищното настоятелство Иван Хаджийски и на кмета Емил Кабаиванов. 

Защо след като се направиха сондажи до трайното решение на проблема с изграждането на нов водопровод в Брестовица хората отново се вдигнаха на протест заради водата с манган в селото им? Отговорите очакваме от Антоанета Петричанска, която освен при тях, е и в областната администрация за срещата между институциите по проблема.

Изпити за учениците от 7-ми и 10-ти клас – за настроенията сред по-малките, на които тепърва предстои обучение в гимназия, в репортаж ще обобщи Антония Попова.

Ден след ден започва след новините в 15:00 часа и е до новините в 17:00 - слушайте ни!
Още от категорията

На оборотите на август - "Точно днес"

Когато градусите нажежават до крайност териториите на лятото, а август, едва встъпил във власт, успя да разтопи част от надеждите ни за отпускарско спокойствие и политическа свежест, отрезвяваме бързо от заблудата, че за дефицитите на средата ни са виновни единствено  атмосферните  влияния. Избираме посоките за диалог със събеседниците ни в..

публикувано на 01.08.21 в 14:42

Пътуваме към себе си и търсим отговорите в „Клуб Неделя“

В горещия първи август, ви каним да споделите следобеда си с нас! Неделя е подходяща и за отмора, и за бягство от глъчката на големия град, защото е хубаво понякога да предприемаме кратки пътешествия към вътрешния си свят. За тази цел, сме ви осигурили и „Пътеводител към себе си“, с помощта на който ще се постараем да ви отведем една..

публикувано на 01.08.21 в 13:31

Антон Баев в "Добро утро, ден!"

Журналистът и писател Антон Баев гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Той е главен редактор и собственик на сайта Plovdiv-online, а също и председател на Дружеството на пловдивските писатели. В началото на годината Антон Баев издаде първи български роман за карантината - „Спас Господов в страната на амазонките“. Казва, че всеки ден е..

обновено на 01.08.21 в 10:47

Лятно утро с „Шейкър“

"Лятото е като уикенда, красиво и бързо преминава. Петък е юни, събота – юли, август е неделя“ Казано направо, днес в предаването очаквайте астробюлетина за август. Стефи Недевска е насреща. С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за мистичното име на човека. Ще си кажем повече и за името, с което най-често ни..

обновено на 31.07.21 в 17:31

Монсеньор Румен Станев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица наш гост в "Добро утро, ден!" е монсеньор Румен Станев . Важни за него са дните, които следват, защото на 17 януари 2021г., в неделя ще бъде ръкоположен за епископ в София.  Това става след избор на папа Франциск, след посещението му в България през 2019 година. Помощник епископът Румен Станев е роден в Житница, учил е..

обновено на 30.07.21 в 14:26