Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" посрещаме лятото, но казваме ли "чао" на короната?

На 21 юни в "Ден след ден" посрещаме лятото, но ще кажем ли чао на коронавируса? Ето как ще търсим отговорите:

В непредставително проучване на броя на хората с антитела у нас Пазарджик попадна на челно място. Какво означава това ще научим от интерв‘то на Антоанета петричанска с д-р Иванка Василева от Надзор на заразните болести към местната РЗИ .

За самото проучване и доколко дава реалистична картина на ковид преболедувалите и ваксинирани българи в ефир ще говорим с д-р Недялко Калъчев, който ръководи  лабораториите, набрали информацията, цитирана и от Министерството на здравеопазването. 

Макар и с намаляващи ковид-случаи, това е второто лято в нетипична обстановка – ще ограничли ли тя почивките и пътуването у нас и по света на пловдивчани – Никола Николов събра истински еньовденски букет от гласове, които ще чуем заедно.

Кога Пловдив ще има обновена и модернизирана пречиствателна станция пък ще ни каже Димитър Владимиров. Днес той видя с очите си старта на проекта и ще ни запознае с подробностите.

Севдалин Палаузов пък ще се опита да внесе яснота за следващия етап в ремонта на Околовръстното шосе на Пловдив. За целта той ще търси директора на Агенция Пътна инфраструктура в Пловдив инж. Йордан Калев.

Накрая в интервю с директора на пловдивската НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев ще разберете как неин проект, спечелен пред Фондация Пловдив 2019 ще съхрани паметта ни за онази легендарна група пловдивски художници, от които през 70-те и 80-те години на миналия век тръгва школата за монументалната декоративна живопис. 

Започваме след новините в 15 часа и ще бъдем заедно до новините в 17:00. Слушайте ни!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С пролетно темпо - "Точно днес"

Плавно преминаваме към топлото време, за да  останем там по-дълго. Ще го усещаме все по-отчетливо и с темите на деня.  Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти. В..

публикувано на 24.04.24 в 16:41

"Ден след ден" на 24 април

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването? Проверяваме с председателя на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и с общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски . Кандидатстудентската кампания за Медицинския университет в..

публикувано на 24.04.24 в 14:41

"Вход свободен" - предстоящи ициативи и празници

В средата на работната седмица започваме бавно, но стремително да мислим в посока на предстоящите празници! В събота е Лазаров ден, в неделя е Цветница! Какви ще бъдат прищевките на времето, дали ще има слънце, ще можем ли да си направим пикник, да, това са въпроси, които изплуват в съзнанието ни винаги, когато предстоят почивни и особено празнични дни!..

обновено на 24.04.24 в 13:09

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим със  Сузи Каприелян, ръководител на Арменската..

публикувано на 23.04.24 в 16:56

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43