Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вкусът на лятото" с Георги Малашинов

4
С Георги Малашинов - мениджър на Международен Фестивал на Камерната Музика - Пловдив, в Регионален Етнографски Музей - Пловдив

През летните месеци ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от събеседниците ни любими пловдивски места,  ще слушаме любима музика и ще се опитваме да бъдем щастливи, в Пловдив!

Днес посещаваме още едно от обичаните и предпочитани  места за разходка в Пловдив – Етнографския музей. И тази локация не е случаен избор, а конкретен и носещ много смисъл, сантимент  за днешния ни гост, и дълга във времето история за един от емблематичните фестивали на града ни. Срещаме ви с Георги Малашинов,  обвързан по много начини с Международният фестивал за Камерна Музика – Пловдив. Срещата ни се случи часове преди закриването на 56-то издание на фестивала, разбира се в двора на прекрасният Етнографски музей, където традиционно се провежда и фестивала.

Създаден да радва хората, Регионален етнографски музей - Пловдив съхранява над 60 000 културни ценности, свързани предимно с традицията на населението в Пловдив и неговия културен и стопански хинтерланд. Сред колекциите му се открояват тези от медни съдове, керамика, старинни оръжия, овчарска дърворезба, накити и църковна утвар, шити и плетени дантели, костюми от цялата българска етническа територия, музикални инструменти, градски интериор.

Неподправената ни срещата с Георги Малашинов чуйте в прикаченото аудио.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Излезе "Градът не забравя" на Богдан Русев

Завършващият роман " Градът не забравя " от трилогията за Бързаков и Филипова излезе от печат на 18 юни. Този път заплетения случай започва от Пловдив , но води в София, а залогът — повече от сериозен: животът на психоложката Агнес Филипова.  В тази трета част от нашумялата поредица гениалната д-р Филипова и Бързаков най-сетне са решили да..

обновено на 09.07.24 в 10:06

На работна среща решават за връщането на Панагюрското златно съкровище в Пловдив

Председателят на сдружение "Браво, Пловдив" организира работна среща, на която да бъдат обсъдени действията по процедурата по връщането на Панагюрското златно съкровище.  На сесията, проведена на 20 юни 2024 г., 48 съветници от всички групи подкрепиха декларацията на „Браво Пловдив“, с която се настояваше съкровището да бъде върнато на..

обновено на 09.07.24 в 08:45

"Образът като преживяване" се открива в галерия "Пловдив"

Откриването на изложбата „ Образът като преживяване “ ще се проведе днес, 9 юли в галерия „Пловдив“, ул. „Авксентий Велешки“ 20 /Общински съвет/.  От Дружеството на пловдивските художници отбелязват: В изложбата участват 38 автори, членове на ДПХ и външни гости. Представена е живопис, графика, скулптура, рисунка, N форми.  Заобикалящият ни свят..

публикувано на 09.07.24 в 07:38

Сюзанна Василевска за любовта към театъра

Сюзанна Арутюнян – Василевска бе гост в първото юлско издание на предаването Клуб "Неделя". Тя е директор на Драматичен театър – Пловдив.  О сновните цели и задачи, които си е поставила в новата й роля на ръководител, бяха една част от темите на разговора в студиото.  "Пловдив е мястото където аз обожавам да живея и не мога да си представя живота..

публикувано на 08.07.24 в 15:27

Преге - предаване за света на книгите, 06 - 12 юли

В предаването за книги на Радио Пловдив на 06. 07.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Кирил Кадийски. Изгнаник на земята. Нови сонети и други стихотворения. 118 стр., тв. к., 5А, Колибри, 2024 Пърл Бък. Благодатна земя. 248 стр., ок. 5А, Изток-Запад, 2024. Четиринайсет дни. Колективен роман..

публикувано на 08.07.24 в 09:50