Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещи теми "Ден след ден"

Твърде горещи откъм климат и цени се оказват за българите последните дни. Близките до 40° по Целзий температури се съчетаха с "лятно суровакане“ на потребителите от КЕВР.  Шоковият скок на цените на тока и парното води след себе си драстично поскъпване на останалите стоки и услуги.

Какви са причините? Дали само природният газ и въглеродните емисии, които влияят на световните пазари, или взаимоотношенията в българския енергиен сектор? Отговорите търсим от енергийния експерт Васко Начев.

Защо за поредна година Асеновград и близките села са застрашени от безводие в летните горещини? Иванка Петкова разговаря с главния инженер на „ВиК“-Пловдив Антон Гълъбов.

Не спират жалбите за изборен натиск в Смолянско. По разпореждане на прокуратурата МВР в родопския град проверява четири сигнала. От тях само един е свързан с предстоящия на 11 юли вот, другите са за предишни избори. Кой и как изнудва и купува гласове предизборно? С областния управител на Смолян Стефан Сабрутев разговаря Никола Николов.

И още:

Лятото е време за изпити, а Живка Танчева ни разказва за днешния кандидат-студентски изпит в Медицинския университет в Пловдив. Там петима кандидати за специалността „Медицина“ се борят за едно място държавна поръчка.

Петя Плачкова ни отвежда с репортажа си на дипломирането на студентите от юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Отличниците получиха дипломите си лично от правосъдния министър Янаки Стоилов.

Как идеята за създаване на информационен портал със съвети за захранване на бебетата те превръща в най – добрия млад предприемач на Пловдив? С 30-годишната Радостина Гайдарова – Делчева ще ни срещне Димитър Владимиров. Младата майка споделя опит как съчетава грижата за двете си деца и предприемаческия дух.

В Пазарджик започна общинска образователна програма „Лято в зоологическата градина“, която ще продължи до края на месец август. Какво ще научат децата и какви изненади са им подготвили домакините ще разкаже управителят на зоологическата градина в парк „Остров Свобода“ в Пазарджик Петко Куртев.

Програма "Ден след ден" на Радио Пловдив започва след новините в 15 и продължава до 17 часа. 

Заедно сме и в днешния първи петък на юли.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15

"Точно днес" на 17 юли горещо и празнично

В третия ден от Горещниците -17 юли християнската църква почита паметта на Света Марина.  Празнично и делово започваме утрото. Ето и темите до 9.30 часа - Ще бъдем в митрополитския храм в Пловдив, който носи името на светицата, за да честитим на имениците и да чуем пожеланията им.  - Говорим с д-р Станимира Станчева, началник на отделението по..

публикувано на 16.07.24 в 15:21

На кино и още нещо с „Вход свободен“

Този вторник, говорим за кино приключения на открито, с вход свободен, на хижа Амбарица, една от най-труднодостъпните хижи в страната. Юлиян Спасов, от екипа на организаторите ни разказва. Във времето между 13.30 и 14 часа ще играем. Игра с награди за ценители.  Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и „На..

публикувано на 16.07.24 в 09:30

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40