Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

ВиК ремонт променя маршрутите на 3 автобуса в Пловдив

Западното платно на ул. „Кукленско шосе” в участъка от ул. „Скопие” до ул. „Индустриална“ се затваря за движение от 09:00 до 17:00 часа днес. Причината е авариен ремонт на магистрален водопровод.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ информират, че маршрутите на автобусни линии №17, 24 и 37 ще бъдат променени.


Още от категорията

Защо не се учи психология в средното училище?

Как психологията бе изключена от учебната програма в средното училище у нас, и защо зрелостниците и през тази година ще запишат сред най-желаните специалности - психология, там влизат с максимален бал в българските университети - разговор с психолога проф.  Веселин Василев, преподавател в Пловдивския университет. В специалност "Психология" в..

публикувано на 27.05.22 в 09:52

Асеновград празнува с обновен площад и богата програма

Асеновград отбелязва своя празник тази неделя, 29 май. Празникът е винаги в последната неделя на май, но се предшества от редица прояви, които започват още на 11 май, каза в интервю за предаването "Точно днес" на Радио Пловдив кметът на общината д-р Христо Грудев . Празничната програма в неделя включва отслужване на литургия, поднасяне на цветя на..

публикувано на 27.05.22 в 09:00

Да обсъждаме проблемите, а не - решенията

"Много малка част от българските граждани, които са участвали в някаква гражданска активност, са свързани с конкретна инициатива за промяна на нещо - политиката или средата, в която живеят. Огромна част от участието е свързана с лаготворителност.  До голяма степен това се държи на изключително ниското доверие, че политиците могат да променят..

публикувано на 26.05.22 в 17:13
Експертът по киберсигурност Явор Колев на среща с ученици в Пловдив

Киберпрестъпленията срещу деца са се увеличили три пъти

Киберпрестъпленията , като форма на престъпна дейност, са едни от най-динамично развитите и иновативни престъпления в модерното общество, поради техните необичайни начини и методи за извършване. Особено застрашени са децата, които все по-често стават жертва на сексулано насилие в интернет. През последните две години по данни на Интерпол - по време на..

публикувано на 26.05.22 в 16:29
Красен Станчев

Социалните помощи не се увеличават, неизвестно защо

Икономическият анализатор Красен Станчев дава негативна оценка на правителствените антикризинси мерки. „Предложенията за отстъпки в цените на горивата създават леки ценови привилегии на тези, които карат повече коли. Съответно онези, които не карат коли или са по-маломотни и съответно по-рядко се придвижват, няма да имат никакви компенсатори..

публикувано на 26.05.22 в 10:25