Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Като слънчогледи "Ден след ден"

Стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения. Тази посока за бъдещия парламент начерта премиерът Стефан Янев в обръщението си към гражданите и партиите в навечерието на изборите в неделя. Янев призова партиите да са отговорни и предупреди, че предстоят тежки времена.

За партиите, хората, предизборното време, атаките отвън и пробивите отвътре – разговорът ни за политика ще е с политолога проф. Евгений Дайнов.

Цената на олиото у нас не е била толкова висока от 2008 година насам. Какви са причините и къде сме ние на пазара? Търсим коментара на Яни Янев, председател на Сдружението на производителите на растителни масла и маслопродукти в България.

И още:

Парадокс, продължаващ с години, изчерпа търпението на жителите на девинския квартал Настан. Хубав квартал с хубави хора, но с лош водопровод, заради който тези жители на Девин са принудени да купуват от магазина девинска вода. За днешния протест на настанци пред областната управа в Смолян и настояването да им бъде осигурена чиста питейна вода разказва в репортажа си Радостина Чернокова.

Теми от Пловдив:

Над 20 милиона лева влага чешка технологична компания в изграждането на нов завод в Пловдив. Той ще е на терена на бившия завод „Пулпудева“ и ще произвежда медицинска апаратура. Кога ще заработи новият комплекс, колко работни места ще осигури и какви са перспективите пред това производство? Репортажът е на Емил Костов, който присъства на днешната първа копка на завода.

За новите инвестиции в Пловдив, но и за предстоящото теглене на нов 40-милионен заем от общината за големи инфраструктурни обекти в града говори кметът Здравко Димитров. С него ни среща Антония Попова.

Същевременно, пробивът под Централна гара в Пловдив буксува, а концесонерът дори е глобен заради неизпълнение на договора. Защо концесията на пловдивската гара дерайлира? Иванка Петкова търси отговорите от Миролюб Столарски, който иска промени в концесионния договор.

Екатерина Костова потърси коментарите на пловдивчани за решението хората с необратими увреждания да получават пожизнен ТЕЛК. Оценките варират от категорично „за“ до пълен „абсурд“. Мнения на лекари същ са включени в репортажа. 

Програма "Ден след ден" на Радио Пловдив започва след новините в 15 и е до 17 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в топилницата на юли

Цяла България е в червено на метереологичната карта. Балканите се превърнаха в най- нажеженото място в Европа. Пловдивчани такива жеги не могат да ги изплашат- южната кръв и гентичната ни конфигурация са специално програмирани, а тези от нас, които са родени през миналия век, задължително имат подръка репликата: "Какви жеги са това?! Навремето асфалта..

публикувано на 17.07.24 в 09:15

"Точно днес" на 17 юли горещо и празнично

В третия ден от Горещниците -17 юли християнската църква почита паметта на Света Марина.  Празнично и делово започваме утрото. Ето и темите до 9.30 часа - Ще бъдем в митрополитския храм в Пловдив, който носи името на светицата, за да честитим на имениците и да чуем пожеланията им.  - Говорим с д-р Станимира Станчева, началник на отделението по..

публикувано на 16.07.24 в 15:21

На кино и още нещо с „Вход свободен“

Този вторник, говорим за кино приключения на открито, с вход свободен, на хижа Амбарица, една от най-труднодостъпните хижи в страната. Юлиян Спасов, от екипа на организаторите ни разказва. Във времето между 13.30 и 14 часа ще играем. Игра с награди за ценители.  Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и „На..

публикувано на 16.07.24 в 09:30

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40