Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на ГЕРБ в Пловдив трябва да подаде оставка

Димитър Аврамов
Снимка: БГНЕС

В Пловдив Има такъв народ печели изборите с 26.59%, на второ място е ГЕРБ с 25.32%, трети са е ДБ с 16.54% и БСП состава а четвърто  място с 12.69 на сто подкрепа.

Според Димитър Аврамов загубата прави оставката на местното ръководство задължителна. 

ДБ е единствената коалиция, която  има чувствителен ръст в изборните резултати, констатира още Димитър Аврамов.

Политологът  коментира, че след  изборите на 11 юли политическата отговороност на първия, ако това е ИТН нараства мнгократно.

Търсенето на политическа формула е пожелателно, ако са втори и задължителна, ако са на първо място, каза политологът. Той не изключи и трети избори до края на годината, ако партията на Слави Трифонов остане отново втора политическа сила. "Тогава за него става изключително лесно отново да избяга".

Почти сигурно е ИТН, ДБ и ИМВ да нямат 120 мандата, БСП поставят условия, ДПС са готови да подкрепят срещу програма за ускорено  развитие.

Цената на на последните две партии не скача от това, защото ДПС е в карантина от години, левицата е в свободно електорално падане, а поведението на Корнелия Нинова напомня на африкански лидер или на Лукашенко с отказа да си подаде оставката, заяви Аврамов. "Социалистите са значим провал и този провал не е на членовете, а на ръководството на пратията и лично на лидера".

Според политолога няма нищо изненадващо и драматично в по- ниската избирателната активност.

Цялото интервю чуйте в прикачения звуков файл.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Правителство няма да има, трябва коалиция след нови избори

Шансовете за постигане на консенсус, който да е основата за правителство, са нулеви. По-скоро това, което се вижда е предизборна кампания. Предизборна кампания, но не такава, в която ние сме срещу всички. Ясно е, че ще има нови избори, както и че следващият парламент трябва да мисли за коалиция. Искрено се надявам, да има съзряване у..

публикувано на 31.07.24 в 10:50

Огромно праисторическо селище проучват край Скутаре

Продължава проучването на археологията в землището на пловдивското село Скутаре. Там се е намирало открито, неукрепено селище, което е обитавано в дълъг период от време - от неолита до Средновековието (от 6-то хилядолетие преди Христа до ХІІ - ХІІІ в. след Христа). Селището е открито преди време, но пълното му проучване започна миналата година и..

публикувано на 31.07.24 в 10:43

платена публикация
Фючърсни договори срещу физическо злато: Кое е по-добрата инвестиция?

Търгуването със злато отдавно се е наложило като практика сред инвеститорите, целящи да избегнат финансови загуби във времена на икономическа нестабилност и висока инфлация. Съществуват различни методи за инвестиция в благородния метал и в днешната статия ще разгледаме два от най-популярните - физически активи и фючърсни договори. Предстои да..

публикувано на 31.07.24 в 10:17

Актуализират цените и услугите на общинските фирми в Пловдив

Промени в цените за услугите и таксите за дейности на общинските предприятия ще разгледа Общинският съвет на Пловдив в четвъртък. Предложението е на база на  увеличените им разходи и конкурентноспособност с частните фирми на пазара. По- високи са цените за всички услуги на Дезинфекционната станция, 13 от услугите на „Траурни дейности,..

обновено на 30.07.24 в 12:20

Въпреки решението на КС, каузата ни за съдебна реформа остава

"Истината е, че нямаме доверие на ИТН. През цялото им съществуване те излъчват смесени сигнали. Те свалиха и Правителството, но трябва да си дадем сметка, че точно по инициатива на ИТН се отмениха  част от реформите в Конституцията и съм убеден, че  един ден именно колегите, които инициираха това искане, дълбоко ще съжаляват". Това заяви юристът и..

публикувано на 30.07.24 в 11:06