Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП в областта изгуби 7000 гласа, ще анализираме преди оставките

В Област Пловдив БСП получи 7000 гласа по- малко в сравнение с предишните избори и това не може да ни задоволява, каза пред Радио Пловдив доц. Георги Йорданов, трети в листата на партията за областта и член на ИБ на БСП.

По думите му обаче въпросът за оставки в ръководството не е на дневен ред. За евентуално оттегляне от постове ще се говори след анализа, който ще направим от най- ниското до най- високо ниво в партията. Все пак Йорданов не отрече, че противоречията в партията вероятно са дали отражение и върху получената подкрепа. Йорданов е оптимист, че левицата ще излезе от тава състояние.

Според него една от отличителните черти на отминалите избори е "изключително ниска избирателна активност, която пада с 50% от предишни избори". Към причините за това открои негативния образ на политиците у нас, който се изграждал включително и с участието на медиите.

Избирателите не дадоха вот на определен политически субект, подчерта още Йорданов. "Те не виждат политическа фигура, която да отговаря на желанията им"

Доц. Йорданов изрази притеснение, че в страната ще се създаде стабилно управление.

Той каза, че дали ще бъде подкрепен кабинета, предложен от ИТН е въпрос на преценка и намиране на общи приоритети. Такива например са строителството на специализирана детска болница и закупуване на хеликоптери за спешна помощ. Даваме си сметка, че е опасно страната  да влиза в хаос, каза още Йорданов.

Дори и да не стана депутат имам лекарското си поприще, отговори Георги Йорданов на вероятността да не влезе в 46 парламент.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18