Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горещи национални и местни теми "Ден след ден"

| обновено на 13.07.21 в 14:26

На 13 юли в "Ден след ден" очаквайте теми с високо напрежение:

Ще се покачи ли политическата температура след заклеване на новите депутати и връчването от президента на мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила? Или ще спадне, след като вече знаем имената на министър председателя и кабинета? За това ще говорим с юриста Огнян Герджиков, в чиято политическа биография са записани два избора за депутат от НДСВ, председателство на 39-тото НС и поста служебен премиер през 2017 г..

Жители на селата Белащица и Гълъбово блокираха пътя за кариерата, защото един от концесионерите отново е започнал да извозва каменна фракция. Иванка Петкова беше на блокадата и ще разкаже.

В края на първия час ще успокоим напрежението с една тема от Генералното консулство на Турция в Пловдив. То се стяга да отбележи Деня на демокрацията и националното единство. Какво сподели пред медиите два дни преди възпоменателното събитие генералният консул Корхан Кюнгерю – ще научим от Живка Танчева.

Групата на ГЕРБ в местния парламент обяви, че иска отпадане на точката за теглене на нов заем, която внася на сесията утре кметът Здравко Димитров. Ще чуем и двете гледни точки в партия ГЕРБ Пловдив – от Йордан Илиев, председател на групата им в ОбС и от кмета Здравко Димитров, който разговаря пред Антония Попова. 

Позицията на другите групи в местния парламент пък ще чуем от Никола Николов.

Накрая ще разредим напрежението с погледа към деня на художничката Здравка Рубин, която след дълги години в САЩ се връща с нежните си акварели в родния Пловдив. Петя Плачкова ще ни срещне с нея час преди официалното откриване на изложбата.  

Започваме в новините след 15:00 часа и ще бъдем с вас до вестите в 17:00 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30