Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След атаката срещу ГЕРБ, резултатът на партията е героизъм

Нелепо стечение на обстоятелствата, но и подпомогнато от безпрецедентната атака, която беше осъществена от служебното правителство  - така депутатът от гражданската квота на ГЕРБ - СДС Радомир Чолаков обясни второто място в Пловдив след ИТН.

"Съжалявам, неприятно е, но нека не преувеличаваме тези около 500 гласа"

По думите му след натиска, който е бил упражнен, постигатият резултат на партията е "цяло чудо" и като човек от гражданскта квота "тези хора са направили подвиг"

"По - нечестна кампания, такова чегъртане, такива атаки да се прекърши партията не е имало...", каза Чолаков. 

По думите му ГЕРБ е била поставена в глуха отбрана, "не ни беше дадена възможност да говорим, а непрекъснато да се обясняваме за нещо". Според него всички обвинения, отправени в кампанията съвсем скоро ще започнат да се пукат като балони.

"Слави го може, той умее да създава рейтинг, учил е от най- добрите в телевизията и знае как се привлича обществено внимание" бе кометарът на Родомир Чолаков по повод обявеното от Слави Трифонов предложение за правителство. Славата е наркотик, това е дрога и това желание да си в центъра и да накараш милиони да стоят и да те гледат е много силно.  Цялата митология на ИТН се гради върху референдума от 2016 година, но ако се изпълнят тези предложения - това ще доведе до разпад на държавата, допълни още Чолаков.

Според него българският народ за втори път казва "разберете се" и не дава преднина на никого и въпреки това диалог няма. Колко пъти политическите сили ще се подиграват с българския народ?! 

"Става дума за обсесиите и маниите на 5 - 6 човека" по думите на депутата.

Да се приеме предложението на Мая Манолова служебният кабинет да продължи да работи с подкрепата на парламента би означавало трагедия за демокрацията, защото така политическите сили ще призноят, че са несъстоятелни и трябва да си ходят, е мението на Чолаков.

Той обясни, че нищо срещу Бойко Борисов няма да намерят тези, които го търсят, защото по Конституция той не подписва нищо.

Цялото интервю можте да чуете в прикачения звуков файл.

 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мехмед Юмер

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в политиката

Лидерският пост в ДПС се оказа най-горещият стол в българската политика и винаги е било така. Оттук нататък не можем да правим здравословни анализи, без да чуем почетния председател Ахмед Доган, за да получим по-ясна представа за случващото се в партията. Това коментира в програма "Точно днес" на Радио Пловдив журналистът от сайта Obzornews..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Партията ДПС в момента е инструмент за контрол на властта

Неуспехът на проектокабинета на Росен Желязков беше предизвестен още от самото начало, коментира в предаването "Точно днес" политологът Георги Проданов . По думите му, още когато ГЕРБ-СДС получиха мандата, лидерът им обяви, че ще търсят правителство на малцинството и то най-вероятно няма да мине. Вчера Бойко Борисов също го повтори няколко пъти,..

публикувано на 04.07.24 в 09:58

На Общо събрание Горнослав се обяви против кариерата

На общо събрание жителите на асеновградското село Горнослав се обявиха против изграждането на близката кариера.  На форума са присъствали близо 60 процента от жителите на селото, които единодушно се обявиха против кариерата, която отстои само на 500 метра от домовете им. Това съобщи в интервю за Радио Пловдив Миглена Георгиева, жител на..

публикувано на 04.07.24 в 07:57

Вероучение в училище е необходимо за духовното израстване

В програма "Точно днес" разговор з а посоките, по които поема служението на новия патриарх Даниил, също и за посещението на Вселенския патриарх Вартоломей и за знаците, които са важни за обединението на църквата ни. По темата говорим с адвокат  Александър Тодоров , богослов и магистър по теология, той е бил и преподавател в Богословския факултет на..

публикувано на 04.07.24 в 07:00

И пловдивски аптекари се включиха в протеста

Пловдивските фармацевти протестираха в продължение на два часа на работните си места. Така те се включиха в недоволството на колегите си от цялата страна срещу измененията на Наредба 4, предложени от здравното министерство и НЗОК.  Анелия Найденова, магистър фармацевт и управител на една от аптеките, които ппротестират, дефинира пред Радио Пловдив..

публикувано на 03.07.24 в 15:43