Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Пореден протест заради блъснатото дете в Братаница

| обновено на 21.07.21 в 16:16
Братаница, пешеходна пътека

Протест за трети пореден ден се очаква да се проведе около 19:00 ч. в село Братаница, където преди два дни беше блъснато дете на пешеходна пътека. Местните жители планират да блокират движението по главната улица на пътя.

Същевременно в обществените места в селото се събира подписка в подкрепа на исканията на местните за обезопасяване на пътя. Тя ще бъде прикрепена към писмо, в което се настоява за поставяне на легнали полицаи, фиксирани камери за измерване на скоростта в началото и края на селото, присъствие на полицейски патрул в по-натоварените часове и маркиране на още една пешеходна пътека. 

Анелия Методиева, жител на Братаница, сподели, че в селото са се случили общо три инцидента в последната година и половина, които са завършили със смъртен случай. 

Местните настояват на планирания протест да присъстват кметът на Пазарджик Тодор Попов и кметът на Братаница Георги Спасов. 

На 19.07 минути преди обяд дете беше блъснато на пешеходна пътека от служител на МВР. 8-годишното момиченце пресичало пешеходната пътека с по-голямото си братче, когато е било ударено от колата. Водачът на служебната кола, която не е била обозначена, е служител на звеното за „Борба с организираната престъпност“ към пазарджишката полиция. Служителят на МВР е заобикалял колона от спрели пред пътеката автомобили и не е успял да види изскачащото пред него дете. Той е вече с повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост.
Още от категорията

Болниците в Пазарджишко са готови за нова вълна от КОВИД-19

Всички болници в Пазарджишка област имат готовност да приемат пациенти с COVID-19 и разполагат с необходимия брой легла при повишаване на заболеваемостта в региона. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб, председателствано от областния управител Иван Васев, съобщиха от областната администрация...

публикувано на 26.07.21 в 17:34

Предстои съвместно военно учение край Пловдив

От 23 август до 3 септември ще се проведе многонационално учение "Тракийско лято“ с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.  Това стана ясно от среща на и. д. кмет Величко Родопски и ръководителя на екипа по..

публикувано на 26.07.21 в 17:26

Доказано: МВЕЦ „Кадиево“ замърсява водата на Брестовица

Остава забраната за ползване на водата за пиене и приготвяне на храна в пловдивското село Брестовица, тъй като все още не е постигнато трайно и устойчиво решение на проблема, с което да се гарантира липсата на какъвто и да е риск за човешкото здраве. Това става ясно от приключилата проверка на Върховната административна прокуратура за качеството..

публикувано на 26.07.21 в 16:23

Двама кандидати в конкурса за нов началник на РУО-Пловдив

Двама са допуснатите кандидати за за длъжността "началник на Регионално управление на образованието"– Пловдив. Това пише в сайта на образователната институция, след като на 7 юли бе обявен конкурс за мястото на дисциплинарно уволнената Иванка Киркова.  Антоанета Пакова , която бе назначена от МОН временно да ръководи РУО-Пловдив е единият..

публикувано на 26.07.21 в 16:11

Делото за убийство срещу Доктора бе отложено за 27 септември

Делото срещу Иван Димитров-Доктора  за убийството на Жоро Джевизов-Плъха бе отложено за 27 септември. Причината за това бе непълното представяне на веществените доказателства в съда. Оказа се, че домакинът на Второ Районно управление, където се съхраняват те, е в отпуска и така не бяха открити някои веществени доказателства като ножът, за който се..

публикувано на 26.07.21 в 15:21