Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - с олимпийски дух , здраве и театър под звездите

Светът от днес е Олимпиада. Веднъж отложена, миналата година, най-голямата спортна надпревара в света се провежда в безпрецедентна  ситуация на пандемия и при изключително строги противоепидемични мерки срещу Ковид-19.  За емоцията да си част от подобен спортен форум, за олимпийския дух и победите ще ни разкаже Николай Бухалов, най-успешният състезател по гребане кану и единственият български спортист с два златни медала от едни олимпийски игри.

 В Токио България ще се представи с  42 състезатели в 12 спорта.

И още в петък сутрин - Ковид -19 и новите варианти – пред какъв риск сме изправени и задавали се следваща вълна след първите случаи на Делта в Пловдив – говорим с проф.  Йорданка Стоилова от  катедра "Епидемиология и Медицина на бедствените ситуации"  в МУ.

За рестарта на ЖП транспорта след ковид кризата е репортажът на Екатерина Костова в рубриката „ Рестартирай Европа“

Гостуваме и на село Паталеница, за да се потопим в магията на театъра под открито небе и шекспировите нощи. Днес и утре театралната школа „Петровден“ представя пиесата „Комедия от грешки“, под режисурата на британката  Тери Фендър. Петя Плачкова ни среща с нея и част от актьорите.

Преди това в  „Добро утро, ден“  - проф. Александър Илиев.

Още от категорията

"Точно днес" по юлски горещо и прогнозно

Седмицата на опасно горещото време започна, с температури до 43 градуса ще минем през дните до неделя. Вторник получава жълт код от НИХМ. Как работодателите спазват препоръките за работа на открито, кои са мерките и какви проверки се изпълняват в Пловдив и областта, научаваме от Атанас Чернаев , директор на Инспекцията по труда. От нас зависи дали ще..

обновено на 26.07.21 в 16:42

"Добро утро, ден!" с Керана... без космонавтите

Керана е от Космоса, това личи по движението, гласа, погледа и най-вече харизмата.  Тя е вокалист на пловдивската група “Керана и Космонавтите” , като връхлитането им на сцената може да се определи освен, като феномен, а и като приятно освежаване.  Песни, като “Цех за сънища”, “Отлагам” и “Слаба силност” могат да бъдат чути от всевъзможни кътчета..

обновено на 26.07.21 в 14:21

"Вход свободен" в горещата прегръдка на юли

Лятото е в разгара си и това не е метафора, а жива истина  и  огнена реалност по места. Който е вече  на морето или в планината, е спасен. На останалите тук ни остава да стоим под климатиците , да търсим сенките по улиците или просто да ограничим излизането денем. И да слушаме "Вход свободен" в прохладния ефир на Радио Пловдив! Свежа музика, позитивни..

публикувано на 26.07.21 в 09:32

Накъде се движат стрелките "Точно днес"

Преговорите за правителство са в ход. Време е в първите срещи всяка партия да вдигне високо лозунга на своите "за" и "против", после може да вдигне цената си или...да посвали лозунга...в името на разумния компромис и отговорността, както ще го обясни.  Какъв е портфейлълът на условията, които си поставят евентуалните партньори? Каква промяна вещаят за..

обновено на 25.07.21 в 17:37

Клуб "Неделя" с българска връзка от Австралия

Тя е пловдивчанка! Тя е един от елитните фууд-фотографи в страната на кенгурото.След 27 години емиграция в държавата- континент тя още сънува България, не е забравила приятелите си и макар  виртуално следи ситуацията у нас. Днес в предаването директно от Сидни - Австралия ще ви срещнем със София Терзиева- част от вездесъщата българска диаспора на..

публикувано на 25.07.21 в 13:11