Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Братаница искат спешно камери и "легнали" полицаи

Жителите на пазарджишкото село Братаница настояват спешно да бъдат монтирани камери за контрол на скоростта на главната улица, откъдето минава движението за София и Велинград, и да се изградят две повдигнати пешеходни пътеки.

Отсечката е рискова и всяка година взема жертви. Преди седмица там беше убито 8-годишно дете. Ако процедурата по обезопасяването не започне веднага, протестите ще продължат, каза Николина Йорданова, жител на селото:

„Пътят Пазарджик-Белово се ремонтира. Всичкият трафик за София, за Велинград минава през Братаница. Водят го второкласен, но той е по-натоварен от АМ „Тракия“. Като се мине завоя има един дълъг участък прав път, това е за тях писта и се лети. Кметът на община Пазарджик Тодор Попов каза, че за осигуряване на тези неща са длъжни АПИ, но тъй като те не взимат мерки той се зае лично, че ще се постави повдигната пешеходна пътека и сега решаваме да спрем протестите до понеделник. Ако не се вземат мерки, продължаваме“.

Още от категорията

10 учители са положителни за Ковид-19 в Пловдив и областта

10 учители от Пловдив и областта са дали положителните антигенни тестове за Ковид-19 , съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова. Това сочи мониторингът, проведен от 9 до 14 септември, по решение на Областния оперативен щаб за тестване на преподавателите, преди 15 септември.  От заявени 3166 теста, реално са..

публикувано на 16.09.21 в 15:10

Черната кутия на МиГ-29 е разчетена, за Чешнигирово се сипят лъжи

Черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29 е разчетена. Първоначалните резултати потвърждават направените вече заключения на Военна полиция. Това съобщи служебният министър на отбраната Георги Панайотов. Припомняме, че в заключенията на доклада на Военна полиция за авиоинцидента, пише, че най-вероятната причина за настъпването на катастрофата е..

публикувано на 16.09.21 в 13:48

Летище Пловдив с нов директор

Избран е нов изпълнителен директор на Летище Пловдив. Това съобщи Спас Шуманов, който е член на Съвета на директорите на летището и бивш директор. По непотвърдена информация става дума за Андрея Андреев, който е заемал поста през 2008 година.  Той ще е и член на Съвета на директорите.  Спас Шуманов обясни, че не може да потвърди назачаването на..

публикувано на 16.09.21 в 13:30

Д-р Обрейков е новият управител на болницата в Карлово

Общинската МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово ще има нов управител.  Д-р Обрейко Обрейков е единственият кандидат, явил се на конкурса, обявен от общината на 31 август, съобщи за Радио Пловдив председателят на ОбС Доньо Тодоров. Д-р Обрейков в момента е шеф на Ковид-отделението в болницата. Сегашният управител на общинската болница д-р Христо..

публикувано на 16.09.21 в 13:01

Намаляват таксите за детска градина в община Асеновград

По-ниски такси за ползване на детски градини и предучилищни групи за някои категории деца влизат в сила в община Асеновград. Измененията са приети с решение на Общинския съвет. От такси са освободени деца, на които един или двамата родители са хора с увреждания; деца сираци; деца, настанени в резидентни услуги; за трето и следващи деца в..

публикувано на 16.09.21 в 12:14