Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лятно утро с „Шейкър“

| обновено на 31.07.21 в 17:31

"Лятото е като уикенда, красиво и бързо преминава. Петък е юни, събота – юли, август е неделя“

Казано направо, днес в предаването очаквайте астробюлетина за август. Стефи Недевска е насреща.

С родовия терапевт Аида Марковска, коментираме темата за мистичното име на човека. Ще си кажем повече и за името, с което най-често ни наричат близки и приятели. И какво значение има сезонът, в който сме родени, за нашия род и родовите задачи, които имаме?

Първи август бил денят на градинаря. Ако ще работите в градината, гледайте да е в по-ранните часове на деня. 

Започваме, след новините 7 сутринта. 


Още от категорията

"Точно днес" - още от мотивите на есента

България е пред нови избори. Партиите чертаят поредните комбинации за управление, защото вече на два пъти не успяха. Кандидатурите за президентската власт се регистрират, от екзотични до реални, какво е очакването за политическия сезон, в който ще трупаме обещания и проценти, разговор по темата с политолога доц. Борис Попиванов . Говорим за инициативния..

обновено на 27.09.21 в 16:59

"Ден след ден" - предизборни заявки и следизборни тежести

Президентът Румен Радев хвърли ръкавица на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с призив да се кандидатира за президент, вместо да се крие зад партията си. Това се случи часове преди  да бъде учреден Инициативният комитет, който официално ще подкрепи двойката Радев – Йотова за втори мандат.  Също днес вторият в „Има такъв народ“ Тошко Йорданов подаде..

публикувано на 27.09.21 в 14:44

Теодосий Спасов в "Добро утро, ден!"

Виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов гостува в рубриката „Добро утро, ден“ в последната септемврийска седмица. Музикантът разработва свой уникален стил на свирене. Неговите изпълнения са необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз и класическа музика. През 1995 г. Списание „Нюзуик“ го нарежда между най-талантливите музиканти..

обновено на 27.09.21 в 14:36

За пътуванията и приключенията във „Вход свободен“

Днес скачаме в дълбокото, защото животът е смело приключениеи пътуване, в което, най-запомнящите се истории, се намират между страниците на паспорта и в сърцето. В Международния ден на туризма, ви каним заедно да покоряваме върхове, а за да сме оборудвани добре, наш основен гид поканихме да бъде председателя на Туристическо дружество..

обновено на 27.09.21 в 09:30

Есенни сюжети в Пловдив - "Точно днес"

Есенни ветрове разбъркват климата с летни градуси и мъгливи политически наричания. Съществената смяна на сезоните предстои. За смяна на политическото безвремие назряват бавно надежди.. В последната седмица на септември за дадените партийни заявки,  стари вражди и нови симпатии в хода на предизборното израстване в неясния път на промяната  -..

публикувано на 26.09.21 в 11:43