Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На оборотите на август - "Точно днес"

Когато градусите нажежават до крайност териториите на лятото, а август, едва встъпил във власт, успя да разтопи част от надеждите ни за отпускарско спокойствие и политическа свежест, отрезвяваме бързо от заблудата, че за дефицитите на средата ни са виновни единствено  атмосферните  влияния.

Избираме посоките за диалог със събеседниците ни в понеделник в очертанията от „черната кутия за идеи“ на ИТН извън институтционалната политика, според ДБ,  до възмездието като „топприоритет“ за хората на Слави, през отказа  от ИБГНИ  за подкрепа на празен лист - до убеждението на БСП, че без осъзнаване необходимостта от рамото на столетницата, Правителство не може да има.

Ще успеят ли политиците да сглобят конструкцията на бъдещото управление или разговорите между партиите изчерпаха смисъла си – коментарът е на политолога Борис Попиванов.

От темата за малките кризи по места до големите кризисни решения, които трябва да бъдат взети от управляващите – как отзвучават местните проблеми на хората във визията за политки в държавата – депутатът от  ДБ Велизар Шаламанов, подкрепил протеста на хората срещу безводието в Кръстевич.  

На прага на четвъртата вълна на Ковид пандемия готови ли са общопрактикуващите лекари в Пловдив да посрещнат предизвикателствата от срещата на пациентите с болестта – събеседник – д-р Костадин Сотиров – председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари – Пловдив.

Общоградско честване по повод 118 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание на 2 август 1903 г.  ще се състои в Пловдив. За знаците на паметта и почитта към героите – д-р Лилия Учкунова – председател на Македонско културно-просветно дружество – Пловдив, носител на званието Почетен гражданин на Пловдив“.

От понеделник за три седмици се затварят за ремонт на кухненския бокс детската млечна кухня и детската ясла в Асеновград. За необходимата промяна на средата и организацията на работата – директорката на детската ясла  Анелия Апостолова.

Гост в рубриката „Добро утро, Ден“  тази седмица ще бъде отново проф. Веселин Василев – един от любимите преподаватели на студентите – психолози в ПУ „Паисий Хилендарски“.

И понеже лятната атмосфера, освен топлина, означава и очаквания за забавления и повече усмивки. И понеже при температури над 40 градуса в първите дни от месеца отбелязваме Международния ден на бирата, по темата с удоволствие се потруди  Петя Плачкова.


Още от категорията

"Добро утро, ден!" с проф. Тони Шекерджиева - Новак

От Пловдивското музикално училище, през Консерваторията, сцените на България и Европа, преподавателската кариера, семейството в дългата линия от нейната прабаба до внучката, която е бучката й захар в деня...- това е маршрутът на разговора ни с ректора на АМТИИ "Асен Диамандиев" - проф. Тони Шекерджиева - Новак. И пътят не е прав.  В "Добро утро, ден"..

обновено на 17.09.21 в 16:44

Слушайте дербито Ботев - Берое пряко по Радио Пловдив

Ботев (Пловдив) приема Берое (Стара Загора) в мач от осмия кръг на Първа лига. Двубоят е от 20:30 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. Домакините ще бъдат без наказания заради червен картон Реда Рабей. Каританът Тодор Неделев пък днес ще изиграе своя мач номер 200 в елита. Някои го поздравиха още в предишния кръг, но се оказа, че..

публикувано на 17.09.21 в 11:02

"Вход свободен"-за Пловдив с вяра, надежда и любов

Честит празник! Днес честваме един от най - светълите празници в църковния календар , обединени от трите сестри Вяра, Надежда , Любов и тяхната мъдра майка София.  "Вход свободен" ви среща с един неординерен пловдивчанин, чешит  и бяла врана с фейсбук - имидж на черна овца- Ангел Кочев, или "Angry Angel" , чиято първа книга излезе тази седмица...

публикувано на 17.09.21 в 09:39

Новините с коментар "Точно днес"

Нови лица на политическата витрина. Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев, които набраха популярност в служебното правителство, тръгват към свой политически проект. Кого увличат, ще успеят ли да активират „спящ“ електорат или ще „наемат“ от сегашните играчи. Възможните хипотези ще коментираме със социолога Татяна Буруджиева. Разчетена е..

публикувано на 16.09.21 в 17:17

Красимир Кумчев в "Добро утро, ден!"

„Добро утро, ден!“ през тази седмица има гост, който е всепризнат специалист в областта на земеделието. Инженерът - агроном Красимир Кумчев преди 30 години стопанисва най-голямата ябълкова градина в света, днес далеч по-скромно признава, че синовете му се грижат за стопанството, а той се занимава и с културни проекти...

обновено на 16.09.21 в 16:26