Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - летните проекти и прогнози

| обновено на 02.08.21 в 16:49

Трудна и наситена седмица за политиците, работа през август и очакване на министрите в нов кабинет, който реди ИТН. Срещите и постовете, преговорите и заявките, коментираме с политолога доц. Иво Инджов.

Вирусологът Сергей Иванов за четвъртата вълна с Делта варианта на Ковид-19, или как свикваме да се борим и живеем с вируса, променил света и нас. Задължителните имунизации и новите научни открития, коментираме с д-р Иванов.

Пловдив и лято 2021 в археологията, повече за Небет тепе от Кремена Данева, с репортаж за проекта "По крепостните стени на Филипопол".

"Рестартирай Европа" е по темата Ковид-19 и цифровата трансформация в образованието, с участие на евродепутата Асим Адемов, проф. д-р Галин Цоков от ПУ, и директорката на ПГТСТ Бойка Борисова.

Парк на родопската билка ще изгради в Триград по българо-гръцката програма „Интеррег  VА“. За реализацията на проекта  „Floreo“ говорим с председателя на сдружение "Здравец" Радост Караиванова преди новините в 8.00 часа.

Обща изложба „Лабиринтът на лятото“ се открива точно днес в галерия „Лабиринт“. В експозицията галеристката Елена Калпакчиева е поканила 22-ма автори. Стоян Терзиев преди откриване на изложбата говори с художниците.

"Добро утро, ден!" си припомняне  гостуването на психолога проф. Веселин Василев от ПУ.

Програма "Точно днес" е във времето от 7.00 до 10.00 часа, на 3 август.

Още от категорията

"Точно днес" на 24 септември

В петък сутрин изпращаме седмицата на септември с актуални теми: -   COVID зоните и каква е методиката пациентите, с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, да бъдат прегледани, изследвани и да получат безплатни лекарства. От седмица и за първи път, НЗОК заплаща лечението на пациентите с коронавирусна инфекция, които се..

обновено на 23.09.21 в 17:09
Есен

"Ден след ден" аварии, пробив, промени и култура

На 23 септември, след като посрещнахме астрономическата есен, в "Ден след ден" очаквайте: По познат начин ли ще започне поредния политически предизоборен сезон?   Ще търсим отговора на този и други въпроси от най-новата политическа формация -  бившият икономически министър в първия служебен кабинет Кирил Петков ще се включи наживо в предването ни..

публикувано на 23.09.21 в 14:38

Цветана Манева в "Добро утро, ден!"

„Любовта за мен е всичко . Създателят – това му е била висшата мисъл, и най-голямото изпитание, което ни е пуснал. Затова сме на земята, за да се обичаме. И когато ние не го правим, когато не ни се случва, тогава стават много ужасни неща. Това е най-големият ни урок. Още от малки трябва да учим децата да обичат“, това казва известната..

обновено на 23.09.21 в 14:28

"Вход Свободен" – време за всичко

Едно интригуващо пътуване до Афганистан, с надничане назад в историята на тази точка, в която са фокусирани погледите на света. Един опит за предвиждане бъдещето, отново там в Афганистан. Какво предстои? Срещаме ви с Георги Найденов - доктор по правни науки и химик по образование, но също журналист с дългогодишна практика. В края на тази седмица предстои..

обновено на 23.09.21 в 09:00

"Точно днес" тръгваме през новата есен

Есента дойде, проблемите останаха, а разговорите отново са за избори и за пари. Как се раждат новите партийни проекти, по кои от целите им си заслужава да се поспори, за какво "продължаваме промяната". Въпросите ще бъдат към политика и юрист  Петър Славов , Демократична България. Директорът на Регионалния археологически музей Пловдив доц. Костадин..

публикувано на 22.09.21 в 13:41