Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по посоките на август

Август е. Работата на народните избраници продължава, партиите неуморно преговарят за нов кабинет. Съгласие и дози недоверие съпътстват новите имена за министри в кабинета на ИТН. Какво остава да се договори, кои са точките за подкрепа на политики, говорим с политолога Любомир Стефанов.

Анализаторът от Центъра за изследване на декомрацията Тихомир Безлов с последните изчисления за пандемията, по света и у нас, на база Делта варианта на Ковид-19.

Следим и ситуацията след пожара в Старосел, какво ще предприемат институциите за подкрепа на хората, останали без жилища. След новините в 9.00 ще включим областния управител Ангел Стоев, а преди това и репортаж на Димитър Владимиров.

Веселка Христамян, председател на здравната комисия в общинския съвет ще каже повече за новата здравна стратегия на Пловдив, с нея разговоря Антоанета Петричанска.

За топлото лято, земеделските култури и дефицита на влага, каква е прогнозата за насажденията научваме от агрометеоролога от Аграрния университет - Пловдив доц. д-р Калинка Кузмова

Пловдивският университет през тази година чества 60 - годишен юбилей със серия събития до ноември. Петя Плачкова говори по темата със заместник-ректора доц. Надя Чернева за конкурса за изобразително изкуство и фотография "Свят от йероглифи".

Следим археологическо лято 2021, за селищната могила Юнаците, проучванията там и новите открития, за разкопките, разговаряме с научния ръководител доц. Явор Бояджиев от Националния археологически институт с музей към БАН. Той започва 21 сезон на уникалния обект, с финансиране от 41 000 лева - от Министерство на културата и от РИМ Пазарджик. 

"Добро утро, ден!" е с гостуването на психолога проф. Веселин Василев. 

"Точно днес" на 5 август излъчваме във времето от 7 до 10 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пролетни посоки в „Точно днес“

В сряда сутрин поемаме по посоките, които ни носи новият ден. Ето и акцентите в предаването: С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Затова как едно кърваво събитие може да бъде превърнато в безценен дар за живот говорим с Сузи Каприелян, ръководител на Арменската скаутска..

публикувано на 23.04.24 в 16:56

За книгите и хората, които (не) ги четат „Ден след ден“

Продължават трудните първи стъпки на служебния премиер Димитър Главчев като ръководител както на изпълнителната власт, така и на тази част от нея, която се занимава с външната политика на страната. Тук той губи подкрепата на Меглена Плугчиева, досегашен негов външнополитически съветник. Неофициално това става заради несъгласието на Плугчиева с това..

публикувано на 23.04.24 в 14:43

Нова книга и пълна луна във „Вход свободен“

Днешният 23-и април е световен ден на книгата и авторското право. Разбира се, ще си говорим за книги в предаването. На 24-и април, от 18:00 часа в Конферентна зала, на НБ „Иван Вазов“ е представянето на книгата „Добруджанският феникс“, на Стефка Станчева. Тя гостува в Пловдив по покана на клуб „Аптека за душата“. Интервюто с нея е след 14..

публикувано на 23.04.24 в 09:30
Утрото на Дановия хълм

"Точно днес" за близките и по-далечни дни

Във вторник утро говорим за актуалните теми, за политика и ангажираност към проблемите на обществото.  "Точно днес" коментираме с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан", за  последните назначения в служебния кабинет, за юнските избори 2 в 1 и партийните послания, както и дали може да очакваме редовен кабинет след 9 юни. За..

публикувано на 22.04.24 в 15:10

Преди вота, след бала и след белите "Ден след ден"

Размисли след бала, пренареждане за вота две в едно, хронограма за изборите, строителен куриоз в училище „Елин Пелин“ и продължаващия спор за металната ограда на Небет тепе – това са заглавията на разговорите в предаването „Ден след ден“ от 15 до 17 часа. Журналистът Любомир Минчев ще коментира защо след годишния бал на ГЕРБ в Пловдив..

публикувано на 22.04.24 в 14:44