Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Точно днес“ – между предизвикателствата и реалността

В разгара на лятото – несигурност по основни теми в държавата. За тях ще говорим в утрото на 24 август, ето какво ще чуете във времето от 7 до 10 часа:

Мисия 3 – нов опит за съставяне на правителство. Ще бъде ли успешна тя? Отговорите ще търсим от Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

Ще има ли допълнителни противепидемични мерки срещу Covid-19 за Пловдив и областта? Заместник-директорът на РЗИ-Пловдив доктор Аргир Аргиров ще чуем преди заседанието на Областния кризисен щаб.

Как студентите приемат условията на Медицински университет-Пловдив за допускане до практически занятия от новата учебна година? Председателят на Националното представителство на студентските съвети Даниел Парушев ще бъде наш събеседник по темата.

В рубриката „Рестартирай Европа“ ще чуем репортаж на Антоанета Петричанска за научните изследвания и иновации в рамките на „Хоризонт Европа“.

Ще говорим и за недоволството на риболовците, които излизат на протест срещу готвени поправки в Закона за водите и Наредбата за ползване на повърхностни води, представени за обществено обсъждане на сайта на Министерството на околната среда и водите. Такъв ще има и пред ВЕЦ-Кадиево, а повече по темата ще чуем Емануела Караманова от Сдружение „Живот за Брестовица“, което подкрепя недоволството.

Поглед и към новия сезон на Куклен театър-Пловдив. За предизвикателствата, които идват и от усложняващата се епидемична обстановка ще говорим с Петър Влайков, директор на културната институция.

Очаквайте и интервю на Елена Крушкова с Данаил Кръстев от Езикова гимназия „Пловдив“, който официално ще получи „Национална диплома“ за пълно отличие и постижения в ралзлични области.

Преди всичко това – „Добро утро, ден!“. Тази седмица в рубриката гостува Мариана Чолакова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Празничното утро "Точно днес"

Да се развълнуваме заедно с "Върви, народе възродени...", да поздравим учителите, учениците, учените, хората на духа, да измерим мащаба на интелектуалния подвиг на Светите братя от Средновековието до днес,  да разлистим книга или да я послушаме... Каним ви в утрото на 24 май, а по тези теми за разговор ни гостуват - хоровият диригент проф. Златина..

обновено на 23.05.24 в 16:56

Елена Диварова в "Добро утро, ден"

В седмицата, в която отбелязваме един от най-светлите български празници – деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – гост в рубриката „Добро утро, ден“ е пловдивската поетеса Елена Диварова.  Автор е на четири стихосбирки и на книгата „Да погледнеш към себе си“. Има публикуваниочерци, репортажи, поезия и..

публикувано на 23.05.24 в 17:00

На чисто и по вода в "Ден след ден"

Пловдив се размина без разрушителни последици от интезнивните валежи, придружени на места в страната с опустошителни градушки. Прогнозата обаче е за продължаващи валежи. Готови ли са регионалните дирекции на "Борба с градушките" да реагират с изстрелването на ракети от площадките в Голям Чардак и Гелеменово.   Отговрите идват от директорите им Георги..

публикувано на 23.05.24 в 14:45

Kулинарен фестивал и химично шоу днес във "Вход свободен"

Днес във "Вход свободен" поставяме началото с един любим за пловдивичани фестивал Plovdiv Food Park Festival, който ще се проведе от 30 май до 2 юни на територията на Plovdiv Stage Park. Гергана Ангелова е човекът, с който ще се вихрим импровизираната ни ефирна кухня. С какво ще бъде овкусено тазгодишното издание на фестивала ще разберем от ня минути след..

публикувано на 23.05.24 в 09:19

На 23 май "Точно днес"

Четвъртък сутрин с темите от деня и преди Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в програма "Точно днес" до 9.30 часа питаме: Как ще се решат натрупаните от години проблеми в градския транспорт на Пловдив? Отговор на този въпрос търсим от ресорния з ам.-кмет Савина Петкова, която подготви доклад за състоянието на..

обновено на 22.05.24 в 17:03