Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Послания и знаци „Точно днес“

| обновено на 29.08.21 в 15:33

Новата седмица поставя началото и на нови надежди, свързани с обществения живот у нас. Естесвено - и за бъдещето. В първото утро от 7 до 10 часа ще чуете:

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет. Съветниците отиват на поправителен изпит заради предходните си решения за облекчаване на таксите за бизнеса по време на пандемия от ковид. За компетентността на местния парламент ще говорим с вносителя на предложението Георги Величков от „Ние, гражданите“ и Веселина Александрова от „Демократична България“.

Не само пловдивските общински съветници се оказват в незавидна позиция в разгара на лятото. Трудни са дните и пред лидерите на политическите сили в Народното събрание, които очевидно се готвят да жонглират с третия мандат за съставяне на правителство. Ще се случи ли в крайна сметка то? Политическият пиар Нидал Агафари ще бъде наш събеседник по темата.

Ще говорим и за четвъртата ковид вълна броени дни преди новата учебна година. Какви мерки трябва да бъдат предприети и как да се предпазим? Вирусологът професор Радка Аргирова със становище по този важен въпрос.

Ще говорим и за приоритетите в работата на новия управител на ВиК-Пловдив Огнян Кулишев.

На пореден протест излизат жители на Ръжево Конаре и Дълго поле срещу дейността на кариерата за инертни материали край Ръжево Конаре. Репортаж на Елена Крушкова.

И още теми в утрото на 30 август:

Памет за известния оперен певец Камен Чанев, който беше повален от коронавирус в края на миналата година. На Античния театър в Пловдив ще се качат негови колеги и приятели в Гала концерт „Гласът на Камен“. Повече за него ще ни разкаже Лучано Ди Мартино, диригент на концерта и близък приятел на Камен Чанев.

Ще говорим и с писателя Георги Господинов, който ще представи новата си книга „Пукнатините на канона“.

Преди всичко това – рубриката „Добро утро, ден!“. Тази седмица в нея ще си припомним гостуването на Атанас Цветков, бизнесмен и успешен инвеститор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по пътеките на новата седмица

В утрото на 8 юли поемаме по посоките на новата седмица. И макар да е нова част от сюжетите не са, но пък отново се разгарят с пълна сила в жежкото лято. Първият мандат за съставяне на редовно правителство се провали, шансовете за сформиране с втория и третия мандат не са много по-големи, което увеличава възможностите за поредни предсрочни избори. За..

публикувано на 07.07.24 в 17:00

Сюзанна Василевска и Николай Бухалов - откровено и за себе си!

Сюзанна Арутюнян – Василевска, директор на Драматичен театър – Пловдив, и Николай Бухалов – зам.-кмет „Спорт и младежки дейности“ в Общината, са днешните ни гости в Клуб "Неделя". С шефката на Театъра в първия час (16-17) ще разговаряме за основните цели и задачи, които си е поставила в новата й роля на ръководител. И още: за спектакли,..

публикувано на 07.07.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Посрещаме утрото на почивния ден с настроение, което се надяваме  ще можем да ви предадем!  Предстоят ни пътешествия и много хубава музика! Ще отпътуваме до Япония, а наш гид в това ефирно пътуване е Анелия Иванова, която споделя не само впечатления от посещението си в страната на изгряващото слънце, но и много от страстта си със занимания с едно..

публикувано на 06.07.24 в 16:05

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 05.07.24 в 14:54

"Вход свободен" - последен делник

Фокусираме се върху щастието в последното за тази работна седмица издание на "Вход свободен"!   В уроци по щастие ще разгледаме темата за баланса в разпределяне на служебните ангажименти, домашните задължения и свободното време, което да посветим на любимите си хора.  За родителския контрол, който понякога може да се превърне в разрушител на връзката..

публикувано на 05.07.24 в 09:30