Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" броим до три и натам

| обновено на 02.09.21 в 16:39

На 3 септември, "Точно днес" с коментарите за здравните мерки, за дните, в които отново говорим за лечение на Ковид-19 в условия на предстояща актуализация на бюджета на държавата, и със служебен кабинет. 

Неизвестното пред новата учебна година, за това как децата ще се върнат присъствено в училище, разговаряме с Чавдар Здравчев, директор на СУ "Проф. Асен Златаров" в Първомай. Той разказва и за новата им инициатива часове по творчество мислене и общуване.

Защо сравнително меките мерките срещу Ковид-19 хем са добри, хем не се приемат от заведенията у нас, отговарят и с протести точно днес, повече научаваме от Деян Найденов, собственик на верига клубове в Пловдив.

Д-р Красимир Темнилов, директор на МБАЛ Пазарджик с коментар за важното, което научихме за епидемията, и за това, което тепърва ще узнаем по по-трудния начин. Пазарджик е в червената зона, отделението е пълно, накъде и как ще се действа там.

Петя Плачкова ще включим с репортаж от старта на ваксинация с ваучер за храна, пред Метро в Пловдив. Дали пловдивчани потърсиха мобилните екипи и има ли интерес към акцията, казваме минути преди 10 часа.

Разказваме и за Wrong Fest, фестивала за алтернативна и съвременна рок музика, който ще се проведе на Гребната база събота и неделя  - с главния организатор Никола Николов

Среща и с един от обичаните български актьори Михаил Билалов, който идва в Пловдив, на 8 септември за премиерата на комедийния спектакъл "БУМ-БУМ: Еволюция на престъпното мислене“.

Екатерина Костова с репортаж за изложбата в галерия "Капана", с която отбелязваме 85 години от рождението на знаменитите пловдивски художници Димитър Киров и Георги Божилов-Слона.

Още по темата "Рестартирай Европа", с най-важното за Европейския потребителски център в помощ при пътуване в covid- условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" на 17 юли горещо и празнично

В третия ден от Горещниците -17 юли християнската църква почита паметта на Света Марина.  Празнично и делово започваме утрото. Ето и темите до 9.30 часа - Ще бъдем в митрополитския храм в Пловдив, който носи името на светицата, за да честитим на имениците и да чуем пожеланията им.  - Говорим с д-р Станимира Станчева, началник на отделението по..

публикувано на 16.07.24 в 15:21

На кино и още нещо с „Вход свободен“

Този вторник, говорим за кино приключения на открито, с вход свободен, на хижа Амбарица, една от най-труднодостъпните хижи в страната. Юлиян Спасов, от екипа на организаторите ни разказва. Във времето между 13.30 и 14 часа ще играем. Игра с награди за ценители.  Очаквайте и рубриките „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев и „На..

публикувано на 16.07.24 в 09:30

На слънце и на сянка - "Точно днес"

Вторият ден от седмицата съвпада с втория от горещниците в народния календар от преполовения юли. И на слънце, и на сянка знойното лято ни жили с мечти за прохлада и промени в политическото безвремие - и двете видимо невъзможни точно в този момент.  А ПП-ДБ предлагат и да почакаме още, ако президентът Румен Радев уважи искането.  По пътя към новите..

публикувано на 15.07.24 в 17:40

"Вход свободен" в началото на горещниците

Средата на юли отколе има една емблематична тридневка, която народът съответно нарича горещници. Днес е само първият ден от нажежената тройка, но лек намек за облекчение се задава чак в края на седмицата. Всъщност ненапразно 15 юли се счита за начало на отпускарския бум. Населението масово и интензивно се изнася към морета и балкани, а една голяма част,..

публикувано на 15.07.24 в 09:40

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52