Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" преди края на лятото

На девети септември, към пловдивските теми в "Точно днес", от 7 до 10 часа с акцентите:

Новите мерки, протестите на част от бизнеса, ваксините и как децата ще започнат новата учебна година без маски от 1 до 4 клас, а за по-големите те ще са задължителни, коментираме с Даниел Георгиев, студент в Медицински университет-Пловдив, създател на фейсбук страницата "Коронавирус информация" и групата "Ваксини".

Първолаците са най-специалните ученици на 15 септември, как в едно от пловдивските училища ги подготяват още тази седмица, ще разкаже Ирина Чолакова, директор на ОУ "Димитър Талев", район Южен.

Университетът по хранителни технологии в Пловдив открива новата учебна година в неделя, на 12 септември, присъствено започват да посещават лекции и упражнения всички студенти, повече за организацията на учебния процес, новостите и за започващата от днес конференция с междунароно участие по темата етерични култури, разговор със заместник ректора доц. д-р Христо Спасов.

Зона "Култура" е с разговора на Екатерина Костова с Яна Костадинова, която открива изложба "Откъси от нищото" в галерия Етерна в Пловдив.

Радио Пловдив е медиен партньор на проекта за съвременно изкуство „30 години цвят и светлина“ в Тракарт парк, повече от Жорж Трак, основател на културния център, галерист и художник. 

Невена Петрова има репортаж от Пазарджик за популярните клипове в приложението Тик Ток, децата и учителите. 

И разказваме за "един не съвсем пътеводител", който ни води към Гърция, за островите, гърците, местата и спомените на журналиста Анита Димитрова, с която говорим за дебютната й книга "Гръцко синьо".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да остенете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30

В жегите "Точно днес"

За жегата навън, за отражението й върху здравето, за опасностите на пътя при екстремни температури, за политическите градуси ще говорим в утрото на сряда.  Ето част от събеседниците ни:  Зорница Спасова - главен асистент в Националния център по обществено здраве и анализи към Министерството на здравеопазването. Тя има докторска степен по..

публикувано на 09.07.24 в 17:27

"Вход свободен" под лупата на юли

В началото на  лятото  градът се е оставил напълно на милостта на слънцето. Под тепетата се живее комфортно само сутрин и след полунощ. Всички разчитат само на живителния хлад на климатиците и благославят наум техническия прогрес. Вече сме в същинското сърце на юли и по тези места дебелата сянка  е единственото естествено спасение от безмилостната лупа..

публикувано на 09.07.24 в 09:30

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13

Холистично с „Вход свободен“

Днес с холистичния психолог Дорина Ташева, говорим за гостуването на Елке Уолшон в България. Тя е немски терапевт и ще сподели опит и информация за една възстановителна практика. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев. Ще си говорим и за нишките в нашето ДНК, накратко. Коя е златоносната такава? Аида..

публикувано на 08.07.24 в 09:30