Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новините с коментар "Точно днес"

Нови лица на политическата витрина. Бившите министри Кирил Петков и Асен Василев, които набраха популярност в служебното правителство, тръгват към свой политически проект. Кого увличат, ще успеят ли да активират „спящ“ електорат или ще „наемат“ от сегашните играчи. Възможните хипотези ще коментираме със социолога Татяна Буруджиева.

Разчетена е черната кутия на падналия  край Шабла МиГ 29, на борда на който загина подполковник Валентин Терзиев. По първоначална информация информацията потвърждава версията за „загуба на ориентация“ от страна на пилота. По темата ще говорим с ген. Спас Спасов - председател на фондация „Български ВВС“.

В поредицата „Рестартирай Европа“ Димитър Владимиров спира вниманието за ваксините и образователните институтции.

От обилния афиш на Пловдив, който става особено наситен през уикенда, ще чуем репортажите на Стоян Терзиев и Екатерина Костова  - за програмата на „Укенд в Пловдив“ и за "Испански"- те нощи в Дома на културата.

С Петър Салчев разговаряме за музикалното приключение на тази неделя “Пътят към върха“.

В „Добро утро ден“ е последният епизод от разговора на Живка Танчев с агроексперта Красимир Кумчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30

"Точно днес" на 11 юли

В четвъртък сутрин с актуалното от деня и анализите на важните събития. До 9.30 и преди жегата да ни превземе - теми и събеседници: - Докъде стигна  почистването на река Марица, питаме отговорникът на обекта лесовъд Николай Талигаджиев от фирмата изпълнител.  -За политическите неизвестни и кризи, за не/възможните решения и има ли шанс изобщо да се..

публикувано на 10.07.24 в 16:51

Улично изкуство и кулинария днес във "Вход свободен"

Днес в предаването споделяме усмивки, добро настроение и чаша студена лимонада :))) и Ви призоваваме да останете с нас в горещия следобед.  Като начало ще Ви отведем към село Марково, съвсем близо до Пловдив, за да поканим всички деца на "Кулинарен клас с шеф Дидо".  Творческата работилница ще се проведе в читалище "Алеко Константинов", този петък...

публикувано на 10.07.24 в 09:30