Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Цветана Манева в "Добро утро, ден!"

| обновено на 26.09.21 в 09:48

„Любовта за мен е всичко. Създателят – това му е била висшата мисъл, и най-голямото изпитание, което ни е пуснал. Затова сме на земята, за да се обичаме. И когато ние не го правим, когато не ни се случва, тогава стават много ужасни неща. Това е най-големият ни урок. Още от малки трябва да учим децата да обичат“, това казва известната актриса Цветана Манева в рубриката ни „Добро утро, ден!“.

Преди дни тя присъства на книгата, посветена на нея и написана от Георги Тошев и Яна Борисова. Цветана Манева казва, че няма неизиграна мечтана роля. И е благодарна за съвместната си работа с режисьора Любен Гройс, защото това я изгражда като актриса на много високо ниво.

Освен великолепен актьор, любим на публиката, тя е жената с главно Ж - – винаги красива, елегантна и с високо вдигната глава. Винаги казва това, което мисли. И най-много държи на своята свобода.

„Материалното облагодетелстване не ми е на първа линия. Аз искам да съм свободна“, казва Цветана Манева и подчертава, че свободното общуване ражда идеи.

С тъга говори за новата реалност, която беше предизвикана от пандемията от Covid-19 и как онлайн обучението е повлияло на младите хора и децата.

Цветана Манева казва, че не й харесва това, което се случва на политическата сцена у нас.

„Но явно, че трябва да преминем през много неща, за да осмислим по нов начин битието си“, коментира известната българска актриса.

Цветана Манева не скрива и критиката си към депутатите от последните два български парламента, които не са успели да се разберат за основни неща.

„Когато една група хора има амбицията и претенцията да ръководи другите, да управлява държавата, независимо какви са им идеологическите различия, те трябва да намерят ако не пет, то поне три стълба за да работят заедно. Иначе остава куха и празна фразата, че работят за България“, споделя Цветана Манева.

Цялото интервю на Антония Попова с Цветана Манева можете да чуете в звуковите файлове.Още от категорията

Работодателите трябва да осигурят ковид тестовете

„ Зеленият сертификат от юридическа гледна точка не противоречи на Кодекса на труда “ – заяви в интервю за Радио Пловдив експертът по трудово право към КНСБ Тодор Капитанов. Той е категоричен, че де юре няма нарушаване на трудовите права, т.е. те могат да се упражняват, но под 4 условия: едното е за представяне на сертификат за извършена..

публикувано на 21.10.21 в 16:02

Пловдивска улица стои "на тъмно" вече 2 години

Две години пловдивска улица стои „на тъмно“. Жителите на улица Куманово, кв.Кършияка, в район „Северен“ водят битка с институциите вече близо 2 години. Причината- липса на улично осветление. Проблемите с осветлението започват преди близо 4 години , когато множество аварии го прекъсват. Все пак, то се връща. До момента, в който през..

публикувано на 21.10.21 в 11:39

Лекари и персонал без зелен сертификат ще бъдат тествани

Работещите в болниците ще бъдат задължени, от 21 октомври, да предоставят „зелен сертификат“, за да упражняват дейността си. Това се казва в новата заповед за противоепидемичните мерки у нас на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. В интервю за програма "Ден след ден" управителят на общинската болница "Свети Мина" коментира новата мярка и..

публикувано на 20.10.21 в 16:36

Домът за стари хора очаква инструкции

Общинари и директори на социални домове в Пловдив спешно очакват указания във връзка с новите мерки на здравния министър заради мащабите на пандемията. Оказа се, че близо една трета от персонала не е ваксиниран и не е преболедувал коронавируса, което означава, че не могат да се явят на работа. Така социалните домове едва ли ще могат да..

публикувано на 20.10.21 в 15:34
Румяна Титерякова

"Запознайте се - Пловдив и още..." с новия пътеводител

"Запознайте се - Пловдив и още..." Така се нарича най-новият пътеводител за Пловдив и региона под знака на Университетското издателство "Паисий Хилендарски". Между неговите 300 страници се редуват легенди и исторически факти за Пловдив, Асеновград, Хисаря и Старосел, фотографски илюстрации на Димитра Лефтерова и карта на Ваня Аргирова. Автор..

публикувано на 20.10.21 в 14:37