Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почтеност в политиката е да носиш отговорност, каза Борисов в Пловдив

Критика към управлението на служебното правителство, съмнения за почтенността на предстоящите избори и заявка, че партията ще е върне в управлението – са акцентите от срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с кметове, депутати и общински съветници от област Пловдив.

Пред  актива на партията Борисов прогнозира 8 процента бюджетен дефицит до края на годината и трудни месеци за бизниса заради цените на тока и газа, както и спирането на средства за подпомагане на туроператори преработвали на земеделска продукция.

"Това е промяната. Промяната на цените е промяната всъщност", каза Борисов.

Според него понятието почтеностност, което е част от реториката на "Продължаваме промяната"означава да носиш отговорност.

"Ако бяхте почтени, обърна се Борисов към министрете от служебния кабинет, щяхте да направите не актуализация на нашия бюджет, а бюджет за следващата година. Или който не гласува за Румен Радев не е почтен и не от "цвета на нацията?!" 

НА срещата лидерът на ГЕРБ призова актива да убеди хората да гласуват за ГЕРБ на 14 ноември, но изрази недоверие в почтеността на вота заради отказа да се броят квитанциите от вота и назначените четирима души в избораната адмивнистрация, които ще отговарят за флашките с данните.

"Кой ще ги наблюдава? Бойко Рашков? Аз не вярвам на Рашков. И на Радев не вярвам",заяви бившия премиер.

В следващия праламент ГЕРБ ще работи за състване на правителство, каза още лидерът на партията "независимо дали с нас или без нас".  А по отношение на все още неоповестената кандитатурата на за президентент отговори, че че време до крайниия срок има, а сега тя "най - вероятно вълнува Румен Радев, защото "му е хубаво да е състезател с един кон сам да си тича".

По думите на Борисов след два месеца, това каето говори днес ще е истинска криза и тогава "въобще няма да има значение кой е президнет" В праламентарна република имат значение политическите партии, парламентарното мнозинство и отговорноста им в парламента с взетите решения". 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Овладяха пожара край Отец Паисиево, няма опасност за Пролом

Пожарът около село Отец Паисиево, община Калояново, е почти овладян. Няма опасност за здравето и къщите на местните хора. Тежка техника активно работи по гасенето на огъня в гората, където теренът е пресечен. „Огнището е заобградено от изток, юг и запад с просеки и така на практика трябва да наблюдаваме през нощта огънят да не прехвърля тези..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Пожарът край Стрелча е локализиран, остават дежурни екипи през нощта

Пожарът край Стрелча е напълно локализиран, но гасителните действия продължават веече втори ден. Неутрализират се локални огнища в ограничения от изградените просеки периметър.  Поне 400 декара смесена гора е напълно опожарена, но все още не е ясен размерът на засегната от огъня горска площ.  Пожарът е овладян и локализиран в един перметър, няма..

обновено на 17.07.24 в 17:22

Авария на далекопровод подпали гората над Сестримо

Пожар е възникнал в района на просека се под далекопровод за високо напрежение в землището на село Сестримо.  На място са изпратени екипи на местното горско стопанство, на пожарната в Белово и хора от населеното място, които да го загасят.  Предполага се, че е възникнал от авария на трасето за пренос на електричество. 

публикувано на 17.07.24 в 17:19

Изправят пред съда брутален домашен насилник

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 30-годишният Цветомир Пенков, обвинен в домашно насилие над 24 годишната Ванеса, с която се живели на семейни начала и имат едногодишен син.  Случаят стана известен в началото на годината, когато жената бе приета в болница след брутален побой с множество тежки травми по лицето и тялото, сред които..

публикувано на 17.07.24 в 15:36

Вятърът затруднява борбата с пожара край Отец Паисиево

Продължава гасенето на големия пожар в Средна гора, обхванал близо 10 хиляди декара на няколко фронта. На този етап няма опасност за селата Отец Паисиево, Пролом, Бегово и Сърнегор, но вятърът затруднява работата на огнеборците.   Пожарът от калояновското село Отец Паисиево в момента гори над селото в посока брезовското село Сърнегор. Другата посока..

публикувано на 17.07.24 в 14:09