Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дъх на есен в "Ден след ден"

Кристиян Вигенин срещу Атанас Баташки – това е битката, чиито изход ще се решава от БСП в Пловдив на градската партийна конференция утре. Заместник-председателят на партията Кристиян Вигенин е определеният от Изпълнителното бюро на БСП за водач на  кандидат-депутатската листа за 16-ти МИР на изборите на 14 ноември. Председателят на социалистите в пловдивския район „Северен“ д-р Атанас Баташки е получил най – много номинации от местните партийни структури в Пловдив. Как ще се подреди пловдивската листа на социалистите и ще има ли БСП в Пловдив нов градски лидер – говорим с настоящия председател Димитринка Вакрилова.

Надпреварата за влизане в следващия парламент и кандидат-президентската битка ще коментираме със социалния психолог доц. Николай Димитров, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски" и НБУ.

Ден след края на електронното преброяване и малко преди окончателното приключване на националното преброяване поглеждаме към пловдивския квартал „Столипиново“. За преброяването там говорим с Хулия Христова, учител по професия и преброител в настоящата кампания.

И още:

Как Пловдив ще се справи с натрупаните над 16 хиляди тона утайки в зоната на Пречиствателната станция? Неда Велкова обобщава спешните решения на общината за проблема, изскочил заради предстоящата модернизация на Пречиствателната станция, както и този, свързан със смяната на злополучния водопровод по бул. „Александър Стамболийски“.

Ще има ли Брестовица пречиствателна станция за богатата си на манган питейна вода или ще се прави сондаж за нов водоизточник? Емил Костов разговаря със заместник-председателя на гражданското сдружение „Живот за Брестовица“ Емануела Караманова  след среща със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

Живка Танчева разказва в репортажа си за решен проблем с отпадъци в хисарското село Черничево. Решението идва след подаден сигнал до Радио Пловдив.

За предстоящото през декември саниране в Пловдив на пет жилищни сгради, в които живеят над 200 семейства, както и за предстоящите мащабни ремонтни дейности в града е репортажът на Антония Попова.

Програма "Ден след ден" започва след новините в 15 часа и продължава до 17 ч. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчеви и сенчести зигзаги - "Точно днес"

Политическа или противокорупционна е активността на Прокуратурата, насочена към бизнеси на знакови лица в държавата?  Какво прозира под лупата на политическите  и бизнес скандали в лагерите на ДПС и как се отразяват те на предизборната политическа конфигурация в държавата и на явяването на партията на предстоящите за седми път извънредни парламентарни..

публикувано на 15.08.24 в 16:49

Усмихнат празник с "Вход свободен"

В днешния празничен ден Ви срещаме с усмивка и добро настроение, и споделяме следобедът си с Вас! Очакваме поздравите Ви за именниците, които обичате на 032632400. Приятна среща в ефира днес споделяме и с любимите наши събеседници именници Мария Йонова психолог и консултант о детски сън, и Мария Донева автор на детска литература. Говорим и "За животните..

публикувано на 15.08.24 в 09:30

"Точно днес" и празничните часове на утрото

Отбелязваме един от най-големите християнски празници, Успение на Света Богородица. От катедралния храм в Стария град ще включим Антоанета Петричанска , тя ще присъства на литургията, която се очаква да води митрополит Николай.  От Бачковския манастир ще разговаряме с уредника на музея, историка Стамен Пепелишев , той представя изложбата за Неофит..

публикувано на 14.08.24 в 14:57

"Вход свободен" - време за красота и изящество

В средата на работната седмица спираме за капка въздух и ...красота! Спираме в ума си, разбира се, защото графикът, задачите и сроковете не търпят отлагане!  Ще си подарим малко време за мечти! Ще ви срещнем с прекрасната Гергана и нейните изящни бижута. В "Жена - истории за Вселени"  ще си поговорим с нея за това какво е присъщо на щастливите жени, и..

публикувано на 14.08.24 в 09:30

"Точно днес" в ритъма на 14 август

Сряда сутрин - на вратата ни чука четиринайстия ден на август, а програма „Точно днес“ започва с анализи и коментари на темите на деня, които следим в развитие. Нелеп инцидент с прострелян полицаи в Пловдив доведе до оставката на шефа на Областната дирекция на МВР и още трима началници . На този фон полицаи излязоха на протест срещу смяната на..

публикувано на 13.08.24 в 17:00