Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха движението по пътя за Кръстова гора

| обновено на 02.10.21 в 13:54

От 1 октомври възобновиха движението по пътя Югово – Лъки, по който се стига до едно от най-светите за християните места в Родопите - Кръстова гора. 

Трафикът се пуска с временна организация и работата по трасето продължава с довършителни дейности - попълване на банкети, полагане на хоризонтална маркировка и пътни знаци. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, тъй като преминават през участък с извършващи се строителни работи.

31 км участък от Югово до границата с област Смолян е с нова асфалтобетоновата настилка, ремонтирани съоръжения, укрепени и обезопасени скатовете, подобрено отводняване.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област. По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Мълния подпали апартамент в пловдивския район "Южен"

Мълния подпали апартамент в пловдивския район "Южен". Инцидентът е станал около 14:00 часа по време на проливния дъжд, който се изсипа в Пловдив.  Удареният от мълния апартамент е на бул. "Ал. Стамболийски" в район "Южен", близо до детска градина "Валентина".  Пламъците вече са потушени, като на място са пристигнали две противопожарни коли с..

публикувано на 23.07.24 в 15:07

Съдът попречи на Гергов да стане едноличен собственик на Панаира

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. Съдът обаче не уважи искането на държавата тези акции да ѝ бъдат възстановени.  Делото, с което държавата поиска да..

публикувано на 23.07.24 в 14:55
Снимката е илюстративна.

Бурята събори дървета и клони в Пазарджик

12 сигнала за последствия от силния дъжд в Пазарджик са получени на спешния телефон 112 в ранния следобед, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Повечето сигнали са за паднали дървета и клони по улиците в града.   Повредени са и седем паркирани автомобила.  По сигналите работят екипи на пожарната и общината – за..

публикувано на 23.07.24 в 14:38

Чистенето, миенето и зимната поддръжка на Пловдив ще струват 100 млн. лв

Над 89 и половина милиона лева без ДДС /89 582 476/ ще струва сметопочистването, разделното събиране, транспортирането на битовите отпадъци, машинното почистване и миене на Пловдив, както и зимното поддържане, според обявената днес обществена поръчка. С ДДС стойността на поръчката става 107 милиона и половина лева. Тя е обявена за пет от районите на..

публикувано на 23.07.24 в 14:19

На летище Пловдив изпратиха спасителните екипи от Испания и Чехия

Вътрешният министър Калин Стоянов се срещна на летище Пловдив с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари. "В близките два дни няма опасност пожарът в Гърция да премине нашата граница. Ако това се случи, ще се гаси само с летателна техника, за да не бъде изложен..

публикувано на 23.07.24 в 14:17