Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Перфектната енергийна и политическа буря "Ден след ден"

Николай Младенов е вторият български политик в „Досиетата Пандора“. Бившият военен и външен министър от първото правителство на ГЕРБ е регистрирал офшорна фирма на Сейшелите през 2013 година и забравил за нея. От мащабното разследване "Пандора Пейпърс" вече изскочи името на бившия депутат и медиен магнат Делян Пеевски. Там присъства и името на неговата майка Ирена Кръстева.

За недосегаемата машина за пране на пари и офшорните данъчни убежища на български политици и олигарси ще говорим с разследващия журналист Григор Лилов, консултант на Бърд.бг, българският партньор в международното разследване „Досиетата Пандора“.

И още:

Енергийното торнадо в Европа и света и пораженията от него върху България ще коментираме с енергийния експерт Илиян Василев, бивш посланик на България в Русия.

Поредна дипломатическа совалка и натиск и засега все още отпор от България за вдигане на ветото за еврочленство на Скопие. Знаците и посланията от вчерашната среща на върха на Европейския съюз и Западните Балкани в Словения тълкуваме с историка проф. Христо Матанов.

За предизборните настроения и нагласи в Пазарджик преди третите за тази година парламентарни избори е репортажът на Невена Петрова.

Ще отидем и на летище Пловдив, където има открит ден за медиите. За Европейската летателна тренировка с транспортните самолети „Спартан“ разказва Севдалин Палаузов.

В рубриката „Рестартирай Европа“ колегите от Радио Бургас разработват темата за скоростта в населените места през предложението на евродепутатите да се въведе лимит от 30 км/ч в жилищните зони.

Екатерина Костова ни помага на излезем „Извън времето“ чрез картини от огън, нарисувани върху глина. Ще ги видим на керамични творби, създадени по древна японска техника за безкислородно горене. Изложбата на е в пловдивската галерия „Лабиринт“.

Започваме след новините в 15 и сме заедно до 17 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" по юлските горещи теми

Юли е времето за класации, опити за ново управление и горещо лято, в което кодът остава жълт.  За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан". Писателката Здравка Евтимова ще получи Националната литературна награда "Иван..

публикувано на 08.07.24 в 14:13

Холистично с „Вход свободен“

Днес с холистичния психолог Дорина Ташева, говорим за гостуването на Елке Уолшон в България. Тя е немски терапевт и ще сподели опит и информация за една възстановителна практика. Очаквайте и рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, с Жоро Пеев. Ще си говорим и за нишките в нашето ДНК, накратко. Коя е златоносната такава? Аида..

публикувано на 08.07.24 в 09:30

"Точно днес" по пътеките на новата седмица

В утрото на 8 юли поемаме по посоките на новата седмица. И макар да е нова част от сюжетите не са, но пък отново се разгарят с пълна сила в жежкото лято. Първият мандат за съставяне на редовно правителство се провали, шансовете за сформиране с втория и третия мандат не са много по-големи, което увеличава възможностите за поредни предсрочни избори. За..

публикувано на 07.07.24 в 17:00

Сюзанна Василевска и Николай Бухалов - откровено и за себе си!

Сюзанна Арутюнян – Василевска, директор на Драматичен театър – Пловдив, и Николай Бухалов – зам.-кмет „Спорт и младежки дейности“ в Общината, са днешните ни гости в Клуб "Неделя". С шефката на Театъра в първия час (16-17) ще разговаряме за основните цели и задачи, които си е поставила в новата й роля на ръководител. И още: за спектакли,..

публикувано на 07.07.24 в 15:10

Ранно утро с "Шейкър"

Посрещаме утрото на почивния ден с настроение, което се надяваме  ще можем да ви предадем!  Предстоят ни пътешествия и много хубава музика! Ще отпътуваме до Япония, а наш гид в това ефирно пътуване е Анелия Иванова, която споделя не само впечатления от посещението си в страната на изгряващото слънце, но и много от страстта си със занимания с едно..

публикувано на 06.07.24 в 16:05