Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЦМ 2000 ГРУП отново дава стипендии на успешни студенти

За трета поредна година една от най-големите индустриални компании в България подкрепя с по 400 лева месечно през цялата академична година осем младежи от страната. Те са от различни учебни заведения и учат различни специалности. Всичките са много добри студенти и заслужено заемат място в стипендиантската програма след участието си в конкурса за есе на тема „Съвременни технологии и световни тенденции в цветната металургия“ или „Бъдещето на цветните метали“. 

На официална церемония по подписването на договорите за стипендиите младите хора бяха приветствани от ръководството на комбината, а главният изпълнителен директор инж. Румен Цонев посочи, че младите хора трябва да бъдат подкрепяни, за да се отдадат пълноценно на учението и да станат добри в това, което са избрали за свой професионален път. Той подчерта, че в страната няма друга такава стипендия.

„Стипендията на КЦМ 2000 Груп има две много важни характеристики. Първо ние се опитваме да подпомогнем учебния процес на студенти от всички области на познанието. Нашата идея е да се опитаме, поне малко, да подпомогнем студентите, които искат да учат. В коя сфера на познанието, няма никакво значение. Вие ще се включите в  тази огромна промяна, в този младежки потенциал, който е необходим на нашата държава. Тоест, ако вие сте добре реализирани, всички ние ще бъдем добре. Втората особеност на стипендията е, че младите хора нямат ангажимент и задължение да работят в нашата компания след дипломирането си. Важното е да се учите, да се развивате в сферата, която се избрали. А наша работа, на управлението на мениджмънта на нашата компания, е да създадем и да развиваме такава компания, която да бъде интересна за работа на такива като вас“, каза в приветствието си към стипендиантите инж. Цонев.

Носителите на Стипендия КЦМ за учебната 2021-2022 учебна година  учат различни специалности от медицина, графичен дизайн и фотография до математика, химия, компютърни науки и мениджмънт.

Седем от тях са студенти в български висши учебни заведения –  АМТИИ, ПУ „ Паисий Хилендарски“ ХТМУ – София, Техническия университет, Медицинския университет. Един от стипендиантите учи в университета в Единбург.

Младите хора благодариха за подкрепата и всеки един сподели накратко къде учи и с какво иска да се занимава. 

Стипендиантите бяха поздравени и от инж. Иван Добрев – Изпълнителен директор на КЦМ АД. Преди официалната церемония, носителите на Стипендия КЦМ за учебната 2021-2022 учебна година,  имаха възможност да разгледат и да  се запознаят с производството на компанията.

КЦМ 2000 ГРУП учреди своята стипендиантска програма през 2019 г. Благодарение на нея до този момент финансова подкрепа в размер на 48 600 лв. са получили 14 български студенти, учащи в България и чужбина.

През тази година КЦМ празнува своят 60 годишен юбилей и отново протяга ръка на амбициозните млади хора, в чието образование, развитие и потенциал  инвестира!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12