Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Точно днес“ – политически междуредия и четвъртата вълна

| обновено на 13.10.21 в 16:52
Снимка: Facebool: Dimitra Lefterova

В утрото на 14 октомври ще си припомним максимата, че най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов. Във времето от 6 до 9.30 ч. обаче ние ще търсим истината за:

Нагласите на българите преди старта на предизборните кампании за изборите 2 в 1. Ще повлияе ли президентският вот на парламентарния и как? По темата ще говорим с Юлий Павлов от Център за анализи и маркетинг.

Трусове в „Демократична България“ преди старта на кампанията. Как ще повлияят те върху резултати от предстоящите избори? Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“ и водач на листата на формацията в Пловдив ще бъде наш събеседник по темата.

Ще говорим и за четвъртата ковид вълна, която е в разгара си. Как се справят болниците и трябва ли да има нови по-строги противоепидемични мерки? Отговорите ще търсим от доктор Константин Сапунджиев, директор на общинска болница „Свети Пантелеймон“.

В Световния ден на зрението ще чуем и интервю на Елена Крушкова с офталмолога доктор Тодор Тасков.

И още в утрото на 14 октомври:

В Епископската базилика днес ще се представи уникалната книга „Символ в християнските мозайки“, която включва 430 цветни снимки. Повече за нея ще научим от интервюто на Екатерина Костова с автора на справочника професор Славик Табаков.

Преди всичко това – рубриката ни „Добро утро, ден!“. В нея тази седмица ни гостува Тенчо Дерекювлиев.


Още от категорията

Образователно с „Вход свободен“

Гостуват ни Калина Дамянова и Николай Николов, от „Младежки център“ Пловдив. „Младежки център“ стартира 4-ри образователни програми, които ще се реализират от месец октомври 2021 година, до месец януари 2022 година. Тази събота и неделя, поставят началото си „Млад стажант – младите /въз/действат“ и „Млад изследовател“. Очаквайте краткия..

обновено на 26.10.21 в 09:32
Пловдив

"Точно днес" за празника и посоките

На 26 октомври,  Димитровден, накратко темите "Точно днес": Ще включим от храма "Св. Великомъченик Димитър" в Стария град именика в екипа на Радио Пловдив -  Димитър Владимиров .  Ще поздравим за празника строителите с Пламен Иванов , председател на Камарата на строителите в Пловдив. За новите проекти и за кризата в бранша след лятото, както и за..

обновено на 25.10.21 в 16:55

Без „близалка“ в училище няма да може „Ден след ден“

Новата седмица започва така, както свърши старата. Зеленият сертификат и опашките в лабораториите създават напрежение и нерви, а за малките ученици се готвят щадящи анти-ковид тестове под формата на близалки, с които да влизат в клас. Идеята на здравното и просветното министерство бе подкрепена от Националната мрежа за децата. Аргументите им в..

публикувано на 25.10.21 в 14:23

"Вход Свободен" – ден за промяна

Разбира се, че понеделник е време за промяна! Нали всичко се случва тогава - от започването на диетата, през отрказването на цигарите, та до реда в отношенията ни с околните! Понеделник е натоварен с толкова много несправедливост, а всъщност той винаги носи надежда! За изгубения понякога път, за тъгата разказана през смях, за трудните моменти, които..

обновено на 25.10.21 в 09:45

"Точно днес" на 25 октомври- здраве и култура

В понеделник сутрин в програма “Точно днес” говорим за здравеопазване и култура. В края на миналата седмица Надзорен съвет на НЗОК взе решение общопрактикуващите лекари да могат да изписват безплатни лекарства за лечение на пациенти с Covid-19. До този момент това можеше да стане само в така наречените Covid-зони.  Предложението коментира д-р..

публикувано на 24.10.21 в 16:39