Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Лалева избра Пловдив за премиера на новия ѝ роман

„Пасиансът на архангелите“ разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни и обрати

През октомври излезе новият роман на Мария Лалева „Пасиансът на архангелите“. Авторката избра точно Пловдив за премиерата на книгата ѝ. Тя ще  е утре, на 19 октомври от 18 часа в културен център „Тракарт“.  

Предстои и турне за представяне на „Пасиансът на архангелите“ и Мария Лалева из страната в Бургас, Варна, Балчик, Русе и др. Романът разказва за семейство, въвлечено в поредица от конфликти, тайни, обрати, мистерии и суеверия. 

Безспорен факт е, че до днес (150 седмици) първият роман на Мария Лалева „Живот в скалите“ е продаден в тираж над 120 000 екземпляра и продължава да е в класациите за най-продавани книги, като оглавява: класацията за най-продавана книга на десетилетието според класацията на „Хеликон“ и единствен български автор в топ 10. 

Мария Лалева каза в интервю за Радио Пловдив: "Аз съм различна и книгата е различна. Тази книга прилича на изповед, но това е само първото впечаталние. Става реч за една интересна жена, която реди едно много странно тесте с карти, и по този начин показва на този, който е седнал срещу нея, и на когото тя реди пасианса, от къде точно се е отклонил от плана на душата си. 

Юстина вярва, че човек слиза на земята с определени задачи. Съдбата ѝ се преплита с другата героиня, майка Христина. Накрая има едно куче, което дава кучешкия поглед на човешкия живот." 

По повод на премиерата: "Пловдив първо го обожавам, второ хората, най - близки до сърцето ми, хора които са олицетворение на светлината, красотатата и  доброто за мен са точно в Пловдив, моите най - близки хора. Аз имам много приятели в Пловдив. Това ще е първата премиера на книгата, в Пловдив, на мен там ми е хвърлено сърцето."

Живка Танчева разговаря с Мария Лалева, повече от звуковия файл по темата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Покажи ми Луната" и "Ексорсизмът" в кино "Орфей"

Две прожекции включва днешната програма от фестивала "Филмови нощи във Филипополис". В Лятно кино "Орфей" от 21.10 ч. ще бъде показана лентата "Покажи ми Луната" . Тя представя вълнуващо пътешествие на фона на историческото кацане на НАСА на Луната с мисията на „Аполо 11“. С участието на колоритното дуо Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм..

публикувано на 13.07.24 в 09:24

Христо Нанев за новата си книга в "Срещи" тази събота

Какво е Атлантида, загадка, реалност...  Защо повече от 2000 години я търсят? Какви са били аталантите?  Разказва Христо Нанев, чиято втора книга за Атлантида скоро ще е на книжния пазар.  Бъдете с радио Пловдив и предаването "Срещи" в събота, след новините в 9 часа.

обновено на 13.07.24 в 08:13

"Централна емисия" - новата стихосбирка на Йорданка Белева

„Централна емисия“ се казва новата стихосбирка на Йорданка Белева , с която авторката отново се завръща към поезията.  Изданието е с печата на „Жанет 45“, а художественото оформление е на Иво Рафаилов. Според поета Йордан Велчев това е една книга, в която смъртта и отсъствията не отнемат, а добавят в живота ни.

публикувано на 12.07.24 в 08:31

Премиера на "Ромео и Жулиета" на Античния театър

Премиера на балета „ Ромео и Жулиета “ от Прокофиев представят Балетът и Оркестърът на Опера Пловдив  в програмата на OPERA OPEN на Античния театър в Пловдив. Постановката е на изтъкнатия световен хореограф  Валентина Турку – ръководител на Балета на театър Марибор, Словения. Тя е автор на хореографията на над 130 балета, оперни и..

публикувано на 12.07.24 в 07:27

Фрагмент от античен надпис откриха археолозите в Пловдив

При провеждане на археологическо наблюдение на строителни дейности в рамките на града, археолозите на РАМ - Пловдив откриха фрагмент от античен надпис.   Макар надписът да е само частично запазен, той допълва с нова и интересна информация историята на Пловдив.  Обектът е на ул. "Митрополит Панарет" 17, в близост до Понеделник пазара, където..

публикувано на 11.07.24 в 13:31