Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крехките баланси „Ден след ден"

Зелен сертификат от днес трябва да пребори разпространението на коронавируса. Също от днес всеки има право на избор - да се ваксинира или да се тества нон стоп, за да има достъп до редица сфери и дейности.

Тази мярка ще спре ли епидемията? Право на избор ли е това или принуда? Какви са трудово-правните измерения на изискването за зелен сертификат? Заражда ли се нова вълна фалшификати – този път на зелени сертификати? Разговорът ще е с Тодор Капитанов, експерт по трудово право към КНСБ.

Ваксина или работа – за този „избор“, даден от редица работодатели в Пазарджик на техните служители, разказва в репортажа си Невена Петрова.

Какво се случва в Пловдив? В моловете в града вече се влиза само със зелен сертификат, но такъв не се изисква от пиещите кафе на външни маси пред входа на някои от тях. Същевременно, и днес пред РЗИ се изви опашка за ваксини. Много чакащи се подредиха и пред лабораториите за PCR и антигенни тестове. Разноликата картина обобщава в репортажа си Димитър Владимиров.

Елена Крушкова проследява протеста срещу новите мерки на собственици на заведения от Пловдив. Демонстрацията им започва в 15 часа пред сградата на РЗИ.

Промените в крачка на решенията на здравните власти за зеления сертификат проследи Антония Попова. Тя информира за днешния брифинг на здравния министър Стойчо Кацаров, който съобщи, че валидността на сертификата ще се удължи от 6 до 12 месеца.

Усложнената епидемична обстановка стана причина Смолян да отмени честванията на 109-та годишнина от Освобождението на Родопите и Празника на града. Въпреки това, Радостина Чернокова ни води на изложбата „Родопско величие“ в Историческия музей в града.

Програма „Ден след ден" започва след новините в 15 часа и продължава до 17 часа. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Сезони, цели и танци с „Вход свободен“

Заедно сме до 15 часа. Ще си говорим за танци в рубриката „За и против“. За рода и сезоните, разказва Аида Марковска, накратко.  За самоанализа, по отношение постигането на целите, ще ни обясни Милена Милева, учител по йога. Днешният 24 юли е Ден на радостта – радостта от простите неща. Той се отбелязва официално от 1981 година. Честит..

обновено на 24.07.24 в 09:41

"Точно днес" по летните дилеми и проценти

Софийски градски съд определи за нищожно решението, с което Общинският съвет на Варна апортира акциите на общината от Международния панаир - Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест", чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов. По темата, която обещава дълго продължение говорим с Богдан Богданов, народен представител от ПП-ДБ, който още като министър..

публикувано на 23.07.24 в 16:25

"Добро утро, ден!" с Веселин Койчев

Джазмузикантът Веселин Койчев е възпитаник на Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, а професионалният му и творчески път е свързан със зората на джаза в България. Още през 1982 г. основава дуото „Джаз линия“ с баскитариста Дочо Панов, към което впоследствие се присъединяват Теодосий Спасов, Радул Начков и Йълдъз Ибрахимова...

обновено на 23.07.24 в 15:55

"Вход свободен" в разгара на сезона

Юли усети, че е пренапрегнал реотаните, леко намали степента на жегата и сега доволно отдъхва върху тлеещата жарава от изпочупени температурни рекорди. Ние обаче не се отпускаме, защото август амбициозно наднича зад ъгъла, гледа с пламтящо нетъпение и изобщо   не прилича на  по- милостив. На географската карта на България сякаш е закарфичена бележка "..

публикувано на 23.07.24 в 09:45

„Точно днес“ с най-важните теми и покана за концерт

Политическият пъзел в България става все по-труден, а шансовете за редовен кабинет клонят почти към нула. Има ли изход от създалата се ситуация и възможна ли е промяна, ако се стигне до поредни извънредни парламентарни избори? Политологът и университетски преподавател доцент Татяна Буруджиева с анализ по темата. Eвропейският парламент..

публикувано на 22.07.24 в 16:49