Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Крехките баланси „Ден след ден"

Зелен сертификат от днес трябва да пребори разпространението на коронавируса. Също от днес всеки има право на избор - да се ваксинира или да се тества нон стоп, за да има достъп до редица сфери и дейности.

Тази мярка ще спре ли епидемията? Право на избор ли е това или принуда? Какви са трудово-правните измерения на изискването за зелен сертификат? Заражда ли се нова вълна фалшификати – този път на зелени сертификати? Разговорът ще е с Тодор Капитанов, експерт по трудово право към КНСБ.

Ваксина или работа – за този „избор“, даден от редица работодатели в Пазарджик на техните служители, разказва в репортажа си Невена Петрова.

Какво се случва в Пловдив? В моловете в града вече се влиза само със зелен сертификат, но такъв не се изисква от пиещите кафе на външни маси пред входа на някои от тях. Същевременно, и днес пред РЗИ се изви опашка за ваксини. Много чакащи се подредиха и пред лабораториите за PCR и антигенни тестове. Разноликата картина обобщава в репортажа си Димитър Владимиров.

Елена Крушкова проследява протеста срещу новите мерки на собственици на заведения от Пловдив. Демонстрацията им започва в 15 часа пред сградата на РЗИ.

Промените в крачка на решенията на здравните власти за зеления сертификат проследи Антония Попова. Тя информира за днешния брифинг на здравния министър Стойчо Кацаров, който съобщи, че валидността на сертификата ще се удължи от 6 до 12 месеца.

Усложнената епидемична обстановка стана причина Смолян да отмени честванията на 109-та годишнина от Освобождението на Родопите и Празника на града. Въпреки това, Радостина Чернокова ни води на изложбата „Родопско величие“ в Историческия музей в града.

Програма „Ден след ден" започва след новините в 15 часа и продължава до 17 часа. 
Още от категорията

Въпроси под лупа „Ден след ден“

Доколко успешно ще е новото българско правителство? Как формулата за неговия състав ще се проектира в парламента и мнозинството там? По какви принципи се разпределят ресорите в кабинета? Има ли опастонст от партийна феодализация на отделните министерства? А на държавата? Отговорите търсим от политолога Ивайло Динев , доктор по политически науки от..

публикувано на 07.12.21 в 15:02

"За хайваните с Любов!" днес в "Следобед с Едит"

🙉 Все по - изтрещели звуци се чуват всеки вторник в "Следобед с Едит" 🐵 🎉 Време е за играта "За хайваните с любов!", в която ви питам - Кое е това животно? 🤔 Периодично ще чувате стенания от различни създания, а вашата цел е да познаете - без колебания! Лос, коала, зебра или ни едно от три познай умело, драги и се обади! тел. 032 632 400 и 60 58 60..

публикувано на 07.12.21 в 13:00

Предколедно и с усмивка във „Вход свободен“

Е, декември бързо дойде и също така бързо ще си отиде, но не и преди да се развихрим както си му е редът и както повелява традицията на идващите празници. Коледната суетня е настъпила здраво и дебне от всеки ъгъл, няма да ни се размине и на нас днес в предаването „Вход свободен“. Затова ви каним да приемете предизвикателството и да останете с..

публикувано на 07.12.21 в 09:39

"Точно днес" по пъзелите на декември

Как се конструира кабинет от четири партии, и как да се наредят министерските кресла в него, така че да няма колизии още на старта. Или промените могат да се случват, въпреки опасенията след трите избора, тази година. Темите ще коментираме със събеседниците ни: Кузман Илиев , икономически и политически анализатор и Иван Хиновски , енергиен експерт,..

публикувано на 06.12.21 в 16:06

Сметки "Ден след ден"

На днешното заседание на Националния тристранен съвет не бе постигнато съгласие по искането на бизнес организациите по-ниските ставки ДДС, въведени заради пандемията,  да се разпрострат върху всички продавани храни и безалкохолни напитки, а не само върху тезиq сервирани в заведенията. КНСБ смятат, че нивото на налога трябва да се увеличи от 9 на..

публикувано на 06.12.21 в 14:41
Подкасти от БНР