Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Здраво, спукано, счупено "Точно днес"

Ковид предизвикателството продължава с изпитание за болните, за  лекарите и за всички системи, които чупят стереотипи с последната заповед със зелените сертификати. 

Към общото нарушено равновеси е Пловдив добавя още след като прокуратурата обвини в като обвиняеми собственици на транспортни фирми и общински служители за финансови злоупотреби за милиона при усвояването на пари от субсидии за градския транспорт. Те мълчат. Общината също. Развръзката се чака след среща следобед на кмета Здравко Димитров  всички фирми, които имат линии от градкия транспорт.

Училищата от Пловдив и още 4 общини на областта ще редуват от днес дистанционното с присъствено обучение. Урокът не е нов и затова е още по- ясно, че не е  лесен. При това е изпитание не само за учители и деца, а и за семействата, особено на малките. Какво е различното ще чуем от Катерина Василева, директор на училище и председател на организацията на работодателите в образованието в Пловдив.

Токът и високото напрежение, от които се пукат и най- лошите прогнози е тема на разговор със Станислав Разпопов - директор на предприятие, което произвежда опаковки. 

Мерките напред- назад, сроковете на сертификатите също с промени, протестите всекидневни, разделението- също. Къде сме в битката със себе си ще попитаме проф. Йорданка Стоилова, от катедра „Епидемиология и медицина на бедствените ситуации“ в Медицинския университет в Пловдив и главен координатор на Експертния съвет по епидемиология в Министерството на здравеопазването.

Политическият пъзел ще видим през новото проучване на Галъп с коментар на социолога Първан Симеонов.

И ще бъдем в Чепеларе, където зимният сезон идва също напрегнато и където представителите на туристическия бранш заплашиха с протести. Председателят на Сдружението "Заедно за Чепеларе" адвокат Тонка Динчева ще поясни защо.

В поредицата "Рестартирай Европа" темата ще е за антибиотиците при хората и при жевотните и позицията на ЕП.

Едит Унджиян ни гостува в "Добро утро, ден!

Още от категорията

Не/Възможни маневри "Точно днес"

По- ясна или с повече въпроси е картината на бъдещото управление, което се формира? Каква е каузата на Варна в казуса с Пловдивския панаир? Защо новите депутати заобиколиха зеления сертификат? Защо ОбС пак не избра омбудсман на Пловдив? Това са три от въпросите, на които ще търсим отговор в предаването "Точно днес" в сряда. Отправяме ги към анализатора,..

публикувано на 07.12.21 в 17:05

Въпроси под лупа „Ден след ден“

Доколко успешно ще е новото българско правителство? Как формулата за неговия състав ще се проектира в парламента и мнозинството там? По какви принципи се разпределят ресорите в кабинета? Има ли опастонст от партийна феодализация на отделните министерства? А на държавата? Отговорите търсим от политолога Ивайло Динев , доктор по политически науки от..

публикувано на 07.12.21 в 15:02

"За хайваните с Любов!" днес в "Следобед с Едит"

🙉 Все по - изтрещели звуци се чуват всеки вторник в "Следобед с Едит" 🐵 🎉 Време е за играта "За хайваните с любов!", в която ви питам - Кое е това животно? 🤔 Периодично ще чувате стенания от различни създания, а вашата цел е да познаете - без колебания! Лос, коала, зебра или ни едно от три познай умело, драги и се обади! тел. 032 632 400 и 60 58 60..

публикувано на 07.12.21 в 13:00

Предколедно и с усмивка във „Вход свободен“

Е, декември бързо дойде и също така бързо ще си отиде, но не и преди да се развихрим както си му е редът и както повелява традицията на идващите празници. Коледната суетня е настъпила здраво и дебне от всеки ъгъл, няма да ни се размине и на нас днес в предаването „Вход свободен“. Затова ви каним да приемете предизвикателството и да останете с..

публикувано на 07.12.21 в 09:39

"Точно днес" по пъзелите на декември

Как се конструира кабинет от четири партии, и как да се наредят министерските кресла в него, така че да няма колизии още на старта. Или промените могат да се случват, въпреки опасенията след трите избора, тази година. Темите ще коментираме със събеседниците ни: Кузман Илиев , икономически и политически анализатор и Иван Хиновски , енергиен експерт,..

публикувано на 06.12.21 в 16:06
Подкасти от БНР