Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чепеларе и да искаш, няма откъде да извадиш сертификат

На територията на Община Чепеларе не функционират пунктове за издаване на необходимите на гражданите зелени сертификати, които да им позволят да участват пълноценно в обществения живот, а на бизнеса да генерира приходи, чрез осъществяване на дейността си.

Това се казва в ппротестно писмо на сдружението "Заедно за Чепеларе, изпратено за министреството на здравеопазването и местанат власт.

Липсва каквато и да е информация относно готовността на личните лекари да издават сертификатите, имайки предвид, че същите не са разположение на гражданите, непрекъснато, твърдят от сдружението.
В предаването "Точно днес председетелят му адв. Тонка Динчева даде пример с хотелиери, които вече връщат клиенти, поради невъзможност те да си вземат сертификати откъдето и да било в града.
Как ще тръгне зимния сезон, но който толково много разчитат хората тук, питат още от сдружението.
Поради всичко това Сдружение “Заедно за Чепеларе”протестира срещу въвеждане на мерките, без преди това да е осигурена възможност за реалното и изпълнение на територията на Община Чепеларе.

От РЗИ Смолян потвърдиха, че на територията на цялата област работят само две лаборатории и те са в град Смолян. По думите на директора на испекцията д-р Мими Кубатева гостите на региона трябва да се съобразят с това и да си прогтвят сертификати по- рано, ако не искат да пътуват до областния град за такивa.
По думите й не е възможно откриването на тов пунк в Чепеларе, защото няма свободен медицински персонал за това.
Радикалното решение е хората да се ваксинират, каза още д-р Кубатева.

От "Сдружение за Чепеларе" твърдят, че недоволството расте и ще продължи да нараства с приближаването на зимния сезон, а хората са готови и на протести.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18