Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В Чепеларе и да искаш, няма откъде да извадиш сертификат

На територията на Община Чепеларе не функционират пунктове за издаване на необходимите на гражданите зелени сертификати, които да им позволят да участват пълноценно в обществения живот, а на бизнеса да генерира приходи, чрез осъществяване на дейността си.

Това се казва в ппротестно писмо на сдружението "Заедно за Чепеларе, изпратено за министреството на здравеопазването и местанат власт.

Липсва каквато и да е информация относно готовността на личните лекари да издават сертификатите, имайки предвид, че същите не са разположение на гражданите, непрекъснато, твърдят от сдружението.
В предаването "Точно днес председетелят му адв. Тонка Динчева даде пример с хотелиери, които вече връщат клиенти, поради невъзможност те да си вземат сертификати откъдето и да било в града.
Как ще тръгне зимния сезон, но който толково много разчитат хората тук, питат още от сдружението.
Поради всичко това Сдружение “Заедно за Чепеларе”протестира срещу въвеждане на мерките, без преди това да е осигурена възможност за реалното и изпълнение на територията на Община Чепеларе.

От РЗИ Смолян потвърдиха, че на територията на цялата област работят само две лаборатории и те са в град Смолян. По думите на директора на испекцията д-р Мими Кубатева гостите на региона трябва да се съобразят с това и да си прогтвят сертификати по- рано, ако не искат да пътуват до областния град за такивa.
По думите й не е възможно откриването на тов пунк в Чепеларе, защото няма свободен медицински персонал за това.
Радикалното решение е хората да се ваксинират, каза още д-р Кубатева.

От "Сдружение за Чепеларе" твърдят, че недоволството расте и ще продължи да нараства с приближаването на зимния сезон, а хората са готови и на протести.

Още от категорията

В земеделието трябва да има предвидимост

"Важното сега  за нас е да има стабилно управление, без значение как ще се казва министърът и от коя партия ще бъде. Бъдещият министър на земеделието трябва да може да осигури предвидимост в работата на Министерството". Това  заяви председателят на Асоциацията на земеделските производители в България и бивш земеделски министър Венцислав Върбанов...

публикувано на 07.12.21 в 16:49
Ивайло Динев

Дойде време да застанем наравно с европейците

Доколко успешно ще е новото българско правителство? Как формулата за неговия състав ще се проектира в парламента и мнозинството там? По какви принципи се разпределят ресорите в кабинета? Има ли опасност  от партийна феодализация на отделните министерства? А на държавата? Отговорите търсим от политолога  Ивайло Динев , доктор по политически науки от..

публикувано на 07.12.21 в 15:18
Кузман Илиев

Повече чужди инвестиции очакваме от новия кабинет

Как се конструира кабинет от четири партии, и как да се наредят министерските кресла в него, така че да няма колизии още на старта. Или промените могат да се случват, въпреки опасенията след трите избора, тази година. Темите коментираме с Кузман Илиев , икономически и политически анализатор. Той акцентира над промените в Министерството на..

публикувано на 07.12.21 в 10:49

Покачването на цената на тока може да продъжи и след януари

„Покачването на тока е притеснително, защото това е един процес, който трябва да свърши в началото на следващта година, но очакванията ми са, че ще продължи и след това“, каза енергийният експерт Иван Хиновски в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив. Той коментира искането на бизнеса за помощи, свързани с цената на енергетиката като..

публикувано на 07.12.21 в 10:46

Пробивът при Водната палата ще увеличи трафика в района

Градските теми и коментар на зелените политики в община Пловдив - говорим с общинския съветник  Добромира Костова  от Зелено движение, част от групата Демократична България. Още за пробива при Водната палата, за серията активности за подобряване на качеството на въздуха, и как ще се реализира зарядната инфраструктура на града.  "Всяко едно решение..

публикувано на 07.12.21 в 09:17
Подкасти от БНР