Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Екологично и приключенски в „Шейкър“

| обновено на 23.10.21 в 16:13

Тази неделя, говорим за пътешествия, книги, интересни хора, чистота и здраве. Гостува ни Бела Бенова, фотограф, писател, пътешественик. Нейната страст са морските фарове, има книга издадена по темата „По пътя на пулсиращата светлина“, изложба за морските фарове. Последната и книга „ЕГОистини“ е с поезия. Тя беше представена на 13-ти октомври. Числото 13, не е случайно. Бела Бенова е човек, който в последните 13 години е навъртяла с колело 13 хиляди километра, в 13 страни в Европа, за да снима морските фарове и да разказва за тях. Освен стихове, пише пътеписи и разказва истории.

Гостува ни и Ласка Ненова от Сдружение „БГ Бъди активен“. През изминалата седмица, те имаха няколко инициативи. Представиха и отчета си за свършеното тази година, както и продължаващите кампании, в които могат да се включат всички пловдивчани и гостите на града. Последната такава, за която ви разказахме беше почистването и облагородяването на Сахат тепе, този четвъртък.

Коментираме и последните изследвания за климата, които показват, че 99,9% хората са предизвикали изменението на климата, на Земята.

Започваме, след новините в 7 сутринта. 


Още от категорията

Не/Възможни маневри "Точно днес"

По- ясна или с повече въпроси е картината на бъдещото управление, което се формира? Каква е каузата на Варна в казуса с Пловдивския панаир? Защо новите депутати заобиколиха зеления сертификат? Защо ОбС пак не избра омбудсман на Пловдив? Това са три от въпросите, на които ще търсим отговор в предаването "Точно днес" в сряда. Отправяме ги към анализатора,..

публикувано на 07.12.21 в 17:05

Въпроси под лупа „Ден след ден“

Доколко успешно ще е новото българско правителство? Как формулата за неговия състав ще се проектира в парламента и мнозинството там? По какви принципи се разпределят ресорите в кабинета? Има ли опастонст от партийна феодализация на отделните министерства? А на държавата? Отговорите търсим от политолога Ивайло Динев , доктор по политически науки от..

публикувано на 07.12.21 в 15:02

"За хайваните с Любов!" днес в "Следобед с Едит"

🙉 Все по - изтрещели звуци се чуват всеки вторник в "Следобед с Едит" 🐵 🎉 Време е за играта "За хайваните с любов!", в която ви питам - Кое е това животно? 🤔 Периодично ще чувате стенания от различни създания, а вашата цел е да познаете - без колебания! Лос, коала, зебра или ни едно от три познай умело, драги и се обади! тел. 032 632 400 и 60 58 60..

публикувано на 07.12.21 в 13:00

Предколедно и с усмивка във „Вход свободен“

Е, декември бързо дойде и също така бързо ще си отиде, но не и преди да се развихрим както си му е редът и както повелява традицията на идващите празници. Коледната суетня е настъпила здраво и дебне от всеки ъгъл, няма да ни се размине и на нас днес в предаването „Вход свободен“. Затова ви каним да приемете предизвикателството и да останете с..

публикувано на 07.12.21 в 09:39

"Точно днес" по пъзелите на декември

Как се конструира кабинет от четири партии, и как да се наредят министерските кресла в него, така че да няма колизии още на старта. Или промените могат да се случват, въпреки опасенията след трите избора, тази година. Темите ще коментираме със събеседниците ни: Кузман Илиев , икономически и политически анализатор и Иван Хиновски , енергиен експерт,..

публикувано на 06.12.21 в 16:06
Подкасти от БНР