Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кризите и бавните им решения „Ден след ден“

Четвъртата вълна на пандемията, която ни залива, въведеният зелен сертификат като вход за обществени места и последвалата вълна от протести и опашки, конфликтите, които се появяват в отделни градове, свързани с новите правила, голямото източване на общината и държавата от пловдивски превозвачи, оповестено от прокуратурата ще са теми за разговор между 15 и 17 часа.

Ще започнем с пример от планинския ни курорт Чепеларе, в който няма нито една лаборатория, в която човек да си направи бърз тест! Ще проследим втория протест пред РЗИ на браншовете, които са длъжни да изискват зелен сертификат и заседанието на Областния кризисен щаб с решенията му за мерките срещу инфекцията. Ще стигнем и до Мюнхен, където от години живее пловдивчанката Юлия Станкова и нейния опит как тук и там се спазват ковид-ограниченията.

Във времето на „Ден след ден“ започва и срещата на кмета Здравко Димитров с превозвачите след вчерашните разкрития за източване на над 20 милиона лева публични средства от двама от тях с помощта на общински служители. Разследващите оповестиха повече детайли за случая, а към данните им ще добавим съмненията на общинския съветник от ДСБ Йордан Иванов, който от дълго време публично протестира срещу отпусканите допълнителни средства на градския транспорт.

Приятно слушане!


Още от категорията

Не/Възможни маневри "Точно днес"

По- ясна или с повече въпроси е картината на бъдещото управление, което се формира? Каква е каузата на Варна в казуса с Пловдивския панаир? Защо новите депутати заобиколиха зеления сертификат? Това са три от въпросите, на които ще търсим отговор в предаването "Точно днес" в сряда. Отправяме ги към анализатора, видял две и двеста в българския политически..

публикувано на 07.12.21 в 17:05

Въпроси под лупа „Ден след ден“

Доколко успешно ще е новото българско правителство? Как формулата за неговия състав ще се проектира в парламента и мнозинството там? По какви принципи се разпределят ресорите в кабинета? Има ли опастонст от партийна феодализация на отделните министерства? А на държавата? Отговорите търсим от политолога Ивайло Динев , доктор по политически науки от..

публикувано на 07.12.21 в 15:02

"За хайваните с Любов!" днес в "Следобед с Едит"

🙉 Все по - изтрещели звуци се чуват всеки вторник в "Следобед с Едит" 🐵 🎉 Време е за играта "За хайваните с любов!", в която ви питам - Кое е това животно? 🤔 Периодично ще чувате стенания от различни създания, а вашата цел е да познаете - без колебания! Лос, коала, зебра или ни едно от три познай умело, драги и се обади! тел. 032 632 400 и 60 58 60..

публикувано на 07.12.21 в 13:00

Предколедно и с усмивка във „Вход свободен“

Е, декември бързо дойде и също така бързо ще си отиде, но не и преди да се развихрим както си му е редът и както повелява традицията на идващите празници. Коледната суетня е настъпила здраво и дебне от всеки ъгъл, няма да ни се размине и на нас днес в предаването „Вход свободен“. Затова ви каним да приемете предизвикателството и да останете с..

публикувано на 07.12.21 в 09:39

"Точно днес" по пъзелите на декември

Как се конструира кабинет от четири партии, и как да се наредят министерските кресла в него, така че да няма колизии още на старта. Или промените могат да се случват, въпреки опасенията след трите избора, тази година. Темите ще коментираме със събеседниците ни: Кузман Илиев , икономически и политически анализатор и Иван Хиновски , енергиен експерт,..

публикувано на 06.12.21 в 16:06
Подкасти от БНР