Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора поредна загуба за Ботев

Лудогорец победи Ботев Пловдив с 3:1 в последен мач от 12-ия кръг на efbet Лига, като по този начин оглави еднолично класирането в efbet Лига. Разградчани са първи с 27 точки след 10 изиграни срещи - на 4 от втория ЦСКА, който е с 9 двубоя на сметката си.

Първо Тодор Неделев изведе "канарчетата" напред в резултата, Сантана изравни, а през втората част Сотириу и Икоко донесоха успеха за гостите.

Срещата започна вихрено. Домакините откриха още в 4-ата минута след като отбраната на шампионите допусна грешка като Янков не подаде точно и Рабей отне топката, подаде успоредно към Маркиньос, който чукна към Тодор Неделев. Звездата на Ботев отправи удар с левия крак, за да разстреля вратата на Кахлина за 1:0. Последва силна игра и от двата отбора. В 25-ата минута разградчани успяха да отговорят. Сантана вкара уникален гол от около 26 метра, без да остави никакъв шанс на Аргилашки за 1:1.

Само две минути по-късно, Чибота подаде в дълбочина, Сотириу се размина с топката и Доминик Янков фронтално от 10-ина метра стреля в горната греда, пропускайки да изведе шампионите напред в резултата.

Малко по-късно, Чибота подаде към Кирил Десподов, който с едно докосване стреля опасно, но топката мина над вратата.

През втората част срещата продължи да бъде интригуваща. В 47-ата минута Рабей навлезе в наказателното поле, нагласи си топката и стреля с левия крак, но топката срещна далечната греда на вратата, пазена от Кахлина.  Седем минути по-късно попадение на Сотириу първоначало не беше зачетено заради засада. Нападателят засече прецизно центриране на Чибота и разстреля вратат за 1:2. Системата ВАР разгледа ситуацията и решението беше променено - гол в полза на разградчани.

В 58-ата минута ударът за Ботев беше още по-сериозен след като Мартенс беше изгонен с втори жълт картон.

В 67-ата минута, Тодор Неделев стреля със силния си ляв крак от близо 23 метра, но стражът на гостите улови топката, съхранявайки аванса на тима си.

В добавеното време, Икоко направи резултата 3:1 след като получи извеждащо подаване, напредна при разредена отбрана на съперника и завърши с удар с дения крак, попаднал в далечния ъгъл на вратата, пазена от Аргилашки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

платена публикация
Как да изберем перфектните брачни халки?

Сватбеното пътешествие не започва с медения месец. То започва още в момента на заветното “Да!” и продължава докато не завърши и медения месец, а може и след това. Част от това пътешествие на любовта е изборът на перфектните брачни халки за нас и партньора ни, а това е важна стъпка, която не бива да се пренебрегва с лека ръка. Изборът на халки може да..

публикувано на 19.04.24 в 15:19

„Алтер его” - идваме, слагайте усмивките!

Само един гост ще имаме в „Алтер его“ тази събота или по-скоро – гостенка, която при нас се чувства като у дома си! Водещият и неговото алтер его ще хосрещнат в студиото Албена Пейкова, с която имат дългогодишно радио сътрудничество.  Очаквайте скечове и смехомаратони в едно по-лежерно издание на нашия радио-пърформанс. Иначе казано,..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Марица е на победа от десета поредна титла

Отборът на Марица (Пловдив) се доближи само на една победа до спечелването на десета поредна титла в Националната волейболна лига за жени. „Жълто-сините“ записаха втори пореден успех във финалния плейоф в първенството, след като надиграха ЦСКА с 3:0 (25:19, 25:23, 25:15) гейма като домакини и във втората среща от финалната серия, която се играе до три..

публикувано на 19.04.24 в 09:44

Финалът за Купата следващия сезон ще е на стадион "Христо Ботев"

Известни промени ще има в Нормативната уредна на БФС и за турнира за Купата на България, която е под шапката на ПФЛ. Основната е свързана с мястото на провеждане на финала. Очаква се от следващия сезон 2024/25 битката за отличието да се премести на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Подобно намерение „Колежа“ да приеме финала имаше и сега, но това няма..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Локомотив губи Евандро за 3 мача

Старши треньорът на Локо Пд Александър Томаш ще трябва да се справя със сериозни кадрови проблеми преди последния мач от редовния сезон за смърфовете. Специалистът няма да може да разчита на контузения Евандро, както и на наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев. Големият удар за черно-белите ще бъде липсата на бразилския полузащитник, който се..

публикувано на 18.04.24 в 18:00