Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протести, здраве и инвестиции - теми в "Ден след ден"

Асоциации на заведенията и на туристическия бранш организират днес национален протест под мотото: „Всички ЗАЕДНО! За здраве, работа, бъдеще, сигурност!“. В Пловдив протестът затваря в този час трафика по ключовото кръстовище на Баня Старинна. За протеста ще ни разкаже от мястото на събитието Емил Костов.

Поредна донорска ситуация в пловдивската УМБАЛ „Св. Георги“ в рамките на месец. Млада жена почина внезапно, но даде живот на 4-ма пациенти, един от които е 7-месечно бебе. Как се е стигнало до тази ситуация, разказва д-р Костадин Чифлигаров, координатор на донорската програма на болницата.

Президентът Румен Радев изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Медицинския университет в Пловдив. Темата й бе „Здравеопазването в Плана за възстановяване и устойчивост – акценти“. Повече – от репортажа на Елена Крушкова.

Административният съд отмени заповедта за дисциплинарно уволнение на Иванка Киркова, която в средата на лятото бе освободена от поста началник на Регионалното управление по образованието. Пред Живка Танчева Киркова обясни, че ще предприеме действия в своя защита.

ЕВН с нова инвестиция в Пловдив. Кметът Здравко Димитров и регионалният мениджър на компанията Александър Сипек прерязаха лентата на новата подстанция „Евмолпия“. Живка Танчева разговаря с Ал. Сипек по темата.

Ще проверим и какво показват последните нагласи на общественото мнение, 3 седмици преди изборите на президент и вицепрезидент и за 47-то НС. Проучването на „Центъра за анализи и маркетинг“ ще коментираме с директора Юлий Павлов.

Бъдете с нас! Ще бъде интересно!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Точно днес" с вяра за различното пловдивско начало

Празничното утро на Преображение Господне ще посрещнем с надежда за новото, което идва към града и страната. До девет и трийсет часа ще чуете: Празничните камбани на пловдивската църква „Преображение Господне“ – какво си пожелаха пловдивчани, които прекрачват прага на храма – това ще научим от репортаж на Яница Марова . 6-ти август е..

обновено на 05.08.24 в 16:44

"Добро утро, ден!" с доц. Меглена Златкова

Меглена Златкова е гостът ни тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ - преподавател и изследовател в областта на етнологията и антропологията.  Тя е доцент, ръководител е на катедра „Етнология“  и заместник-декан на Философско-историческия факултет в Пловдивския университет. Интересува се от културното многообразие на групи и общности, от..

обновено на 05.08.24 в 16:19

"Вход свободен"- август, императорът на лятото

Август е всесилният император на лятото. Пръска слънце и жега в изобилие и излишък, прохлада- само по благоволение и то нощем. Спорадично изпада в огнен гняв с гръмотевични бури по августейшия си каприз. По негова височайша милост си е присвоил титлата на щедър повелител на отпуските и е наложил диктатура на почивките и воаяжите в чужбинско.  Ние ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:10

"Точно днес" на 5 август

На 5 август в програма „Точно днес“ минаваме през политиката и мръсния въздух, за да стигнем до развитието на българистиката в чужбина. Политическите консултации приключиха, а с тях се сложи край и на надеждите за съставянето на редовно правителство в рамките на 50-то Народно събрание. След отказа на ГЕРБ-СДС да..

публикувано на 04.08.24 в 17:00

В клуба говорим за олимпиадата и творците

  В днешното издание на „Клуб неделя“ ще се опитаме да отворим завесата и да погледнем от другата страна на олимпиадата. Какво крият Парижките потайности очакваме да научим от колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специалните пратеници във Франция на двете национални медии. Темата ще допълним и със специален гост в студиото..

публикувано на 04.08.24 в 14:44