Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Екобус" - Пловдив е първа стъпка, но не достатъчно смела

| обновено на 02.11.21 в 17:03
Йордан Иванов, общински съветник Пловдив
Снимка: www.yordanivanov.com

Не мога да скрия задоволството си, че след 4-годишен натиск от наша страна властта се пречупи и реши да създаде общинско предприятие, за да може да се реформира градския транспорт и да се повиши качеството на услугата, и то единствено с евросредства. Настоявам за това от много време, критикувахме кмета и е добре, че се взе такова решение, заяви в интервю за следобедната програма на Радио Пловдив Ден след ден общинския съветник от "Демократична България" Йордан Иванов

Според него обаче идеята не е достатъчно смела, защото е необходим ефективен план за прехвърляне на действащи линии. 

Никой не каза нищо за това, че през следващите 10 години община Пловдив , чрез своето новосформирано търговско дружество, ще започне да изпълнява курсове по действащи линии, а всеки един пловдивчанин знае колко ниско е качеството на услугата, коментира Йорданов. 

Сега ни казват, че ще направят търговско дружество, но ще създадат две нови линии, вместо да представят 10-годишен поетапен план какво се случава след приключване на действащите договори. Добре е процесът да се катализира и от трибуната ни на опозиция, ние искаме този процес да бъде по-смел, по-енергичен и по-бърз, каза още съветникът. 

Общината осъзнава като грешка липсата на общинското търговско дружество, което навремето е било приватизирано, но трябват гаранции, че новото дружество няма да стане смесено и да бъде превзето от близки до властта хора, допълни Иванов. 

Цялото интервю с него можете да чуете в приакчения звуков файл. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Николай Пловдивски уверено върви към патриаршеския пост

Eдин определен кръг в Св. Синод, представляван от пловдивския митрополит Николай диктува живота в църквата, смята журналистът и историкът Горан Благоев по повод избора на епископ Арсений за Сливенски митрополит. Той припомни, че само и само да стане Арсений, бяха касирани предните избори за Сливенска епархия, което прави изборът му предизвестен...

публикувано на 27.05.24 в 15:17
Проф. д-р Иван Желев Димитров

Арсений Сливенски засилва позициите на дядо Николай

Изборът на Арсений за Сливенски митрополит ще засили позициите на митрополит Николай. Това заяви в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив богословът Иван Желев, бивш председател на Комисията по вероизповеданията. Според него може да се говори за разделение на два лагера в Българската православна църква, като разделението се ръководи от пловдивския..

публикувано на 27.05.24 в 11:08

НАТО да засили координацията за помощта към Украйна

Засилване на координацията за оказваната помощ към Украйна – и с въоръжение, и с техника, и с подготовка на личен състав - ще бъде една от важните цели за Алианса. Това каза бившият военен министър доц. Велизар Шаламанов в последния ден от Парламентарната асамблея на НАТО и преди  срещата във Вашингтон. Добави още, че НАТО ще..

публикувано на 27.05.24 в 10:48
Веси Кокалчева, българска учителка в Лондон

Носим България в сърцето и празника в душата

На 24 май говорим с педагога  Веси Кокалчева , преподавател с 45-годишен стаж. От 18 години тя живее в Лондон, работила е в две български неделни училища, сега е учител на свободна практика. Пред Радио Пловдив тя сопдели, че българите в британската столица ще отбележат празника на светите братя Кирил и Методий официлано тази събота и неделя, тъй..

публикувано на 24.05.24 в 18:32

Българите знаят ролята на своя език в световната култура

"Когато солунските братя се борят за нашата писменост, те са направили това, което много по-късно ние добавяме в химна им -  към огнения дух са добавили огнения меч. Огненият меч ние българите сме употребявали и продължаваме да употребяваме по един достоен начин – знаем какви автори, изпълнители и музиканти имат българите. Ние продължаваме..

публикувано на 24.05.24 в 16:39

Свързани новини

Учредяват "Екобус" - Пловдив, но се търсят над 21 млн.лв за еко автобуси

Община Пловдив представи проект за създаване на общински транспортен оператор „Екобус“-Пловдив. Той ще обслужва две  линии, които ще обхващат максимална част от учебните заведения и университетите. На първо време те ще бъдат обслужвани от 20 екологични електрически автобуса. Целта е да се подобри качеството на обществения транспорт в..

публикувано на 02.11.21 в 12:03